A Szűz – a maximalistaSzűz image

Születési dátum: augusztus 21 – szeptember 30


E jegy szülöttje igen gyakorlatias, racionális, továbbá remekül ért a pénzügyekhez, és a kereskedelemhez. Könnyen tanul, de nyelvérzéke még ezen felül is kimagasló. Szorgalmas, és fontos számára, hogy mindig hasznosan tevékenykedhessen. Jószívű, szívesen segít másokon, akár ellenszolgáltatás nélkül is. Ezzel szemben arra számít, hogy – ha neki is segítségre lesz szüksége – akkor viszonozni fogják segítőkészségét.
Szereti a tisztaságot, és ez már-már átmehet rendmániába is. Erős önfegyelemmel és kitartással rendelkezik. Ha valamit elhatároz, akkor azt általában véghez is viszi. Nagyon fél az ismeretlentől, ezért kevés bizalommal viseltetik az emberek és az élet különböző dolgai iránt. Gyakran előfordul, hogy valóságos napirendi pontok szerint él, és ezt még partnere sem képes felborítani.
A kapcsolataiban is nagyon óvatos, bizalmatlan, ezért csak nagyon nehezen lehet elnyerni a szívét. Ha azonban végre sikerül meghódítani, akkor kifejezetten gondoskodó társ válik belőle.
A Szűz havában született ember hajlamos az idegösszeomlásra, elmebajra, neurotikus problémákra, valamint emésztő- és bélrendszeri betegségekre.

– Kapcsolataiban ő a domináns
– Konzervatív
– Mindig övé az utolsó szó
– Nagyon okos
– Nem szereti a zajt és a káoszt
– Mohó
– Gyakran félénk
– Pesszimista
– Szorgalmas
– Hűséges
– Nyűgös természet
– Praktikus

Színe: barna, fehér
Szerencsenapja: szerda
Szerencseszáma: 5
Féme: higany
Köve: topáz, smaragd, karneol
Növénye: páfrány, szeder, alma, saláta, árpa, búza, rozs