A titkos találkozó eredménye

A 2017-es évünket a zöld egy igen kellemes árnyalata fogja gazdagítani. A hivatalos és titkos találkozó keretében a Pantone ezzel a színnel ajándékozta meg következő esztendőt.

z4

A kék és sárga megfelelő arányából nyerjük ezt a színt. Ezért a hideg és meleg színek keverékeként az égi és földi találkozását is szimbolizálja.

Reményt, boldogságot, de átmenetiséget is jelenti. A tavaszi megújhodást, az új kezdet bizakodását. A keresztény jelképrendszerben a halhatatlanságot jelenti.

<<<Letölthető önéletrajz minták!>>>

z5

A zöldfülű kifejezést ismerve értelmezhető úgy is, mint a naivitás, tapasztalatlanság szinonimáját. Ezzel együtt a remény bukkan ismét fel, mint a növekedés, fejlődés útja.

Egy kis poén, aztán térjünk vissza a fő csapásirányra. Egyesek szerint ez az egész jóval egyszerűbb:

szinek

Ki választja és miért?

A Pantone azt vallja a színekről, hogy „az emberi kultúra ezzel fejezi ki a korokhoz való viszonyát és érzéseit.” Ez a szín tehát üzenet, illetve vágy is, amit a virágkötészet, a divat, a belsőépítészet és számtalan más terült iránymutatóként használ fel trendjei kialakításában.

z8

A New Jersey cég évente kétszer Európában titkos találkozókat tart, ahol két napos munka után választja meg az év színét.

z3

A szín itt tehát jóval többet jelent egy divatárnyalatnál, mert a cég filozófiája szerint a kor szellemét testesíti meg. Komoly küldetést vállalnak.

$$$ Jól fizető munkák diplomásoknak! $$$

Az elmúlt évek színei

2011-ben a Lonc virág volt az év színe, hogy„stresszes időben felemelje a lelkünket. Serkentő színe, adrenalint ad.”

2012-ben a szépségipar határozta meg az év színét. A Sephora kollekció műszempilla körömlakkok, krém, csillogó és a magasfényű szájfény vitte a prímet.

z2

2014-ben az orchidea, 2015-ben a marsala (egyfajta bordó, burgundi szín) lett. 2016-ban két színt is választottak – vagy nem tudtak egyben megállapodni. A rózsakvarc és a púderrózsaszín került ki győztesen.

 

<<<Angol nyelvi tesztekhez katt ide!>>>

z6

Mi az a Panton?

A Pantone-t leginkább Színegyeztető Rendszeréről ismerjük, ami egy szabványozott színreprodukciós rendszer. Ezeket a színskála füzeteket nyomják a kezünkbe, amikor festéket vásárolunk az üzletben, vagy színárnyalatot választunk egy grafikai stúdióban.

Ha tetszett, vagy megosztanád, itt megteheted: