A Skorpió – Az erős jellemSkorpió image

Születési dátum: október 24 – november 22


Uralkodó bolygója: Mars, Plútó
Szilárd, vízjegy.

E jegy szülöttje titokzatos, szenvedélyes, erős akaratú, határozott és elszánt. Mindig küzd, és céljai elérésében végtelenül kitartó. Fontos számára a hatalom, és sokszor önfejű, hiszen a végletekig képes ragaszkodni a véleményéhez. Hatalmas önfegyelemmel rendelkezik, és ritkán adódik olyan helyzet, amiből ne tudna felállni, és továbbfolytatni útját.
A Skorpió a végletek embere. Számára csak fekete és fehér létezik, középút egyáltalán nincs. Ha valaki egyszer megbántja, soha nem felejt, és nem bocsát meg, sérelmeit mélyen elraktározza.
Kiváló vezetővé válhat, és ezt értelmi képességének, és erős akaraterejének köszönheti. Általában könnyen hoz döntéseket, és az élet minden területén megállja a helyét.
A szerelmi életére is jellemző a lobogó, hatalmas szenvedély, de nem minden esetben hűséges, és rettentően féltékeny. Érzelmeit azonban csak ritkán mutatja ki, mert szereti maga irányítani az életét. Nem tudja elviselni a kiszolgáltatottságot, és hiányzik belőle a bizalom, talán éppen ezért marad titokzatos a végletekig.
A Skorpió havában született ember hajlamos hólyag, végbél, prosztata, méh, petefészek megbetegedésekre.

– Nagyon energikus
– Intelligens
– Féltékeny és / vagy birtokos természet
– Szorgalmas
– Könnyen válik megszállottá és titokzatossá
– Haragtartó
– Vonzó
– Szereti a hosszú kapcsolatokat
– Beszédes
– Romantikus
– Időnként öncélú
– Szenvedélyes és érzelmes

Színe: piros
Szerencsenapja: kedd
Szerencseszáma: 9, 0
Féme: mágnes, vas
Köve: topáz, ametiszt
Növénye: tölgy, juharfa, málna, bab, bazsalikom