Férfiak is elkezdhetik! Kitűnő randikaja, kellemes borozáshoz, de családi főfogásnak is megállja a helyét. Ha a vendégeid, vacsoraidőben nálad ragadnak, őket is jóllakathatod.

1. Cukkini, répa (nekem ez a legfinomabb benne), padlizsán, feta sajt, reszelt sajt, olíva olaj, só, bors. Nagyjából kész is vagyunk. A tennivalód mindössze annyi, hogy villára tűzhető méretűre vágd az alapanyagokat. Második lépés, beszórod őket költői lazasággal egy jénaiba vagy szép cseréptálba, olívaolajat locsolsz rá, és fedél vagy alufólia alatt 200 fokon sütöd fél órát. Ekkor megkukkantod, tetejére reszelt sajtot szórsz, ami aztán aranysárgára pirul, majd boldog mosollyal az asztal közepére helyezed.

zoldseg_4

2. Próbáld színterápiássá alakítani az ételkölteményedet! Valahogy így: innen még hiányzik egy kis piros, ott jól mutatna egy kevés sárga. A kaliforniai paprika piros, sárga és zöld színe nagyszerű megoldás. Ősszel, télen sóvárgok a napsárga szín után. Ha a répát kevésnek érzed, tegyél bele hokkaido- vagy sütőtököt. Bármilyen zöldség megállja a helyét a babtól a cékláig (ez a másik kedvencem). Légy merész!

zoldseg_1

3. Ha laktatóbbra szeretnéd, dobj bele krumplit is. Ha egészségesebbre szeretnéd, főzz mellé bulgurt vagy barna rízst. Tudod, kisebb szűrővel formás kis gömböcskét vagy dombocskát készíthetsz.  A gomba is gazdagít, de este kicsit nehéz étel.

3+1. Ez a te ötleted helye! Variáld a hozzávalókat! Nézz be a spájba, konyhaszekrénybe, hűtőbe, matass a fűszerek között és légy a magad ura! Akár egy tepsin belül oszd fel a részeket, és úgy próbálj ki új kompozíciókat. De előre szólok, kevés lesz!

zoldseg_2