Szeretem az almát. Egészséges, sok fajtája van, és mindegyik más ízt kínál. Ami különösen fontos még, hogy helyben termő gyümölcs. Nem terhelem a környezetemet szállítással, és magamat az éretlenül leszedett gyümölcsök vegyszereivel.

Miért kedvencem ez a recept?

a0

Mert végtelenül egyszerű, gyors és finom. Sok mindenhez fel tudom használni, de ha ellenállhatatlan édességvágyam támad, akkor bele is kanalazhatok.

Amikor elkészítem, mindig elajándékozok néhány üveggel olyanoknak, akik kedvelik a gyorsan elkészíthető, finom szószokat, püréket.

<<<Letölthető önéletrajz minták!>>>
Legközelebb már a receptjét kérik. Sokan kipróbálták, vágj bele te is! Fontosnak tartom elmondani, hogy az első alkalommal Henna (Made by Henna Line) ajánlotta, hogy készítsem el, és nem bántam meg.

a1

Hozzávalók:

  • 1,2 kg alma (különböző fajtákból finomabb lesz)
  • 100 g cukor
  • 1 ek citromlé
  • 1/3 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 púpos tk fahéj

Elkészítés:

  1. Az almákat megmosom, kivágom a magházát, NEM HÁMOZOM! és nagyobb darabokra vágom.
  2. Hozzáadom a cukrot, szegfűszeget, fahéjat, citromlevet, és felöntöm 2-3 deci vízzel.
  3. Alaposan elkeverem, és állni hagyom 1-2 órát.
  4. Ez után teszem fel főzni, amíg megpuhul.
  5. Ekkor botmixerrel pürésítem, és eltűnnek a héjak. Illetve megmaradnak apró “szemétként” benne, de nem zavaró se esztétikailag, se az ízélményt nem rontják. Olyan apró lesz botmixerezés után, hogy fogyasztáskor sincs olyan érzésed, hogy ki tudnád szedegetni.
  6. . Forró üvegekbe töltöm, és kész!

$$$ Jól fizető munkák diplomásoknak! $$$

Palacsintába teszem, joghurtba keverem, tejbegrízhez és krumplisgombóchoz is adom. Ahogy korábban említettem, gátlástalanul eszem önállóan is.

a2

Ha ajándékozom, akkor díszítem az üvegeket. A kupakra hol szövetmaradékot, hol krepp papírt kötök rendes, hagyományos kötözőzsinórral vagy rafiával.

 

<<<Angol nyelvi tesztekhez katt ide!>>>

Van, hogy erre is kerül egy mini boríték vagy kisméretű üdvözlő. Az oldalára vignettát készítek, amelyet többnyire kézzel írok meg, de egyszerűbb, ha választasz egy szép betűtípust és kinyomtatod.

Jó étvágyat!