Egy redőnynek számos előnye van a sötétítő függönnyel szemben. Nagyobb sötétség elérése, kényelmesebb takarítás, kevesebb helyfoglalás és még sorolhatnánk. Fontos, hogy a számunkra legmegfelelőbb rolót válasszuk ki, ha pedig nem tudunk dönteni, rolóinkat variálni és kombinálni is tudjuk egymással.

A rolók előnyei közé tartozik, hogy sokkal kényelmesebb a fel- és leszerelése, takarítása, ráadásul stílusosabb megjelenést is nyújt. Léteznek olyan rolók, melyekkel a fényt beáramlását szabályozni is tudjuk, ezek a legpraktikusabbak a mindennapokra.

A Velux duo fényzáró roló termékek például képesek erre a szabályozásra, ráadásul ezek 24 különböző színben vásárolhatók meg, így biztosan találunk a falszínünkhöz passzolót.

A duo fényzáró roló lényege, hogy ez tulajdonképpen két árnyékoló egyben, lágy, szórt fényt enged be, de ha szeretnénk teljes sötétítésre is alkalmas. Ideálig választás lehet például egy gyerekszobába, hiszen a napközbeni játékhoz és a délutáni alváshoz egyaránt alkalmazkodik, és pillanatok alatt világosat vagy sötétet tudunk varázsolni a kicsi szobájába.

Felszerelésük is egyszerű, hiszen a rolók az ablakszárny tetejéhez rögzülnek, oldalt pedig vezetősínben futnak, így bármilyen magasságban megállíthatók. Egy terméken belül nyílik lehetőségünk a fényzárásra és fényszabályozásra egyaránt.

További előnye, hogy kombinálható is más sötétítőkkel, így például tökéletes hatást elérve a Velux hővédő redőnyeivel együtt felszerelve. Ezen kívül akár szúnyoghálóval együtt is alkalmazható, így kellemes, rovarmentes otthont biztosítva.

A sötétítő függönyökkel ellentétben tehát egy roló sokkal jobban megfelelhet a célnak, ráadásul már számos szín, forma, és alkalmazási mód közül válogathatunk, hiszen a piac rengeteg féle redőnyt kínál. Már nincs olyan termék, amely valakinek ne felelne meg, így érdemes keresgélni, hiszen számos ajánlat közül válogathatunk.