Ikrek – A locsifecsiIkrek image

Születési dátum: május 22 – június 21


Uralkodó bolygója: Merkúr
Változó levegő jegy.

E jegy szülöttje nyugtalan, mozgékony, gyors észjárású, és jó felfogóképességgel rendelkezik. Gyorsan és könnyen tanul, hatalmas tudásszomjjal rendelkezik. Állandó mozgásban van, szereti a változatosságot, a kalandot, és nagyon rugalmas természetű. Segítőkész, jószívű, és szívesen hoz áldozatot a környezetében élőkért. Ezek ellenére mégis – olykor – határozatlan, és nehezen éli meg a kudarcokat, könnyen eshet depresszióba. Nagyon érzékeny, és labilis idegzetű, ezért a kitartó, nehéz munkára nem alkalmas. Hangulata gyakran változik, és itt találjuk magunkat szembe azzal a ténnyel, hogy az Ikrek szimbóluma végül is egy ikerpár. Egyik pillanatban ugyanis még vidám, és felszabadult, a másikban pedig már szomorú, és lehangolt, mintha két személy versengene benne.
Élete során nagyon sok mindennel megpróbálkozik, mivel képtelen kitartani egy cél mellett. Felületes, gyorsan hoz döntéseket, és ezért sokszor elhamarkodottan cselekszik. Mindig jót akar, könnyen köt ismeretségeket, az őszinteséget azonban gyakran már-már túlzásba viszi.
Az Ikrek lételeme a kommunikáció, ezért nem tud barátok, és partner nélkül létezni, nagyon fontos számára, hogy beszélgetni tudjon.
A változatosság szeretete miatt nagyon nehezen marad meg egy kapcsolatban, általában pont a kíváncsiság az, ami továbbhajtja.
E jegy szülöttje hajlamos idegrendszeri megbetegedésekre, reumára, valamint tüdő- és légzőszervi problémákra.

– Okos és szellemes
– Nagyon beszédes
– Élénk, energikus
– Alkalmazkodó, de szüksége van arra, hogy kifejezze magát
– Érvelő és szókimondó
– Szereti a változást
– Sokoldalú
– Elfoglalt, néha ideges és feszült
– Pletykás
– Néha felületesnek és következetlennek tűnik
– Fizikailag és szellemileg gyönyörű

Színe: világossárga
Szerencsenapja: szerda
Szerencseszáma: 5
Féme: higany
Köve: aquamarin, topáz, azálea
Növénye: körömvirág, jázmin, petrezselyem, kömény