Utazz meleg éghajlatra! De ha nem mehetsz?

 

Nem kevesen vannak, akik úgy érzik, télen hibernálódnak, téli álmot alszanak, nem tudnak másra gondolnia csak a nyárra, vagy jobb híján a meleg szobára. Ettől lehangoltnak érzik magukat, és rosszkedvűek. Nekik készítettük összeállításunkat!

1 Szolárium, bronzárium, kvarc

Megoszlanak a vélemények róla, de a mértékéről te döntesz. Ha boldoggá tesz barnának lenni, ami elfedi a pici bőrhibákat, szeplőket és viszereket, akkor irány barnulni! Ha jobb attól a közérzeted, hogy szilveszterkor aranybarna a bőröd, akkor nincs mese, el kell kezdeni dolgozni érte.

nap5

2. Napsárgát mindenhová!

Húzz sárga ruhát, tegyél az asztalodra valamit, bármit, akármit, ami sárga. Nyomtass ki nyári képet és tedd szem elé akár a konyhába, akár a fürdőszobába, akár a szekrényed belső lapjára. Vagy a külsőre. Igyál a sárga bögrédből. Rajzolj napocskát a tenyeredbe, és néha pislants rá.

Válassz sárga virágokat! A legkedvesebb barátaid lesznek ezeken a napokon. Egy kedves, sárga korallvirág igen tartós is, ha figyelembe veszed az igényeit.

nap2

3. Nézz vagy olvass nyári történeteket!

Ha a természet-, utifilmek vagy könyvek jönnek be, akkor azt, ha a valódi szagú fikciók, akkor válaszd azokat. Ha azt írod be a Google keresőbe, hogy romantikus filmek vagy könyvek, szerintem a jelentős részük nyáron játszódik. Nem fogsz csalódni! Máris kiléptél a télből.

nap3

4. Napsárga ételek és mediterrán ízek

Válassz az olasz, spanyol és a görög szakácskönyvek világából. A saláták friss hersegése, a hal elomló lágysága, a kaliforniai sárga paprika neonsárga színe mind a nyarat idézi. A sáfrány a legsápadtabb rizst is sárgára varázsolja, de legyél óvatos, mert néhány fehér porcelánt is visszavonhatatlanul megszínez.

nap4

5. Finn- és infraszauna, gőz

Magától értetődik, hogy azért, mert meleg van benn. Ha lehet, olyan helyeket keress fel, ahol nem a nejlon fogságában, hanem meztelenül izzadhatsz. Vigyél dörzskesztyűt, -szivacsot vagy kisebb törölközőt, hogy lehámlaszd magadról a megfáradt bőrlemezkéket. Utána igyál napsárga italokat: ananász, narancs, maracuja…

nap1