A bájos, 22 éves diáklány képviseli decemberben Magyarországot a Miss World 2016 rangos világversenyén. Ha első lesz, az elnyert előjoggal élve, egy évig Londonban kell élnie.

A legfrissebb hír Tímeáról, hogy az UNICEF jótékonysági szervezet futócsapat tagjának választották. A legszebb magyar lány Facebook oldalán rajongóit arra buzdítja, ők is támogassák a kezdeményezést. Akár az olimpikonok a verseny előtt, minden figyelmével a közelgő megmérettetésre koncentrál.

gelencser_timea_2

Talán kevesen tudják, hogy volt már Miss Európa magyar lány. Egy keszthelyi hölgynek, akit korábban a Balaton Tündérének is megválasztottak, Simon Böskének, 1929-ben ítélte oda a zsűri ezt a díjat. 2003-ban pedig az 1984-es születésű, ma már kétgyermekes édesanya, a nagykanizsai Laky Zsuzsanna (lenti kép, alatta: családjával) találtatott a legszebbnek.

laky_zsuzsa_1

Eddig nem lett magyar lány világszépe. Ám több rangos szépségverseny van a Földön, ahol több nemzet lányai mérkőznek meg az első helyért. Közös bennük, hogy – bár különdíjakat is kiadnak – a szépségen túl, komplex szempontrendszer alapján a belső értékeket és tudást is pontokban mérik. Egyre nagyobb hangsúlyt kap a jótékony szerepvállalás.

laky_zsuzsa_2

Bár az éremtáblázat első helyén a formás és okos venezuelai hölgyek állnak, akik hatszor vihették haza a koronát, mégis érződik, hogy európai szépségideálokat keres a zsűri, mert a verseny történetében legtöbbször európai lány került a trónra.

miss_world_1953

A Miss World világverseny eredetileg egyszeri bikinibemutató lett volna, a londoni világkiállítás egyik epizódjaként, de karrierje megállíthatatlan lett. A következő évben már az Egyesült Államok is a világ legszebb nőjét kereste. A BBC jóvoltából 1959-től a képernyők előtt ülők is láthatták a lányokat, és napjainkban a világhálón napról-napra követhetjük felkészülésüket.