Az Oshawa-diéta

Időtartam: 10 nap (vagy 3-4 napos szünetekkel többször egymás után, 3-4 nap fel- és levezető ajánlott).

Hatás: nem csak kilókat lehet veszíteni, hanem hatalmas energiát adó diéta. Önbizalmat, kiegyensúlyozottságot és felszabadultságot nyer, aki legalább egyszer végigcsinálja. Gyorsabb lesz a döntőképessége, kevésbé érzi terhesnek a környezete nyomását, személyiségét erőteljesebbnek érzi, feladatait hatékonyabban oldja meg. Jobban bírja a hideget, mint kisebb energiaszintű időszakban. Egyes bőrbetegségeket képes elmulasztani.

oshawa_4

Fogyasztható élelmiszerek: barna vagy hántolatlan rizs, hajdina, hántolatlan és étkezési köles, búza, (tisztított) víz.

Fűszerek: só vagy a nélkül.

Hogyan?  Sütve, pattogtatva, pirítva és puffasztva. Hidegen vagy melegen, szemesen vagy szottyosan, kisebb vagy nagyobb formába. Tisztán vagy keverve.

Változatosság: közepesen változatos diéta.  Például palacsinta, galuska, omlett, leves, kenyér, pogácsa, kása készíthető belőle, sokféle arányban vegyítve, többféle ízélményt jelent. Előnye, hogy az ételek könnyen elkészíthetők.

oshawa_5

Nehézség: a reggeli meleg ital (kávé, tea, kakaó), ami hiányozik azoknak, akik ezt a diétát választják, általában langyos vízzel váltják ki.

Segítség: egyre több Oshawa diétás recept és tapasztalat kerül föl a netre. Ezekből sok ötletet, és a nehezebb pillanatokban erő meríthető.

A fogyasztható élelmiszerek vitamin és nyomelem lefedettség: a diétában engedélyezett gabonák a következő vitaminokat és ásványi elemeket tartalmazzák:  A, B1, B2, B5, B6, B12, D, E, K, PP, kalcium, foszfor,magnézium, szilícium, vas, cink, mangán, kobalt, réz, aminosavakban gazdag. Azaz igen jó!

Energiaszint: a diéta második felében már kifejezetten magas energiaszintet biztosít. Egyeseknél az első napokban szédülés, lehangoltság fordulhat elő, de a második szakaszban inkább a pozitív hatások érvényesülnek. Megnövekedett lendület, jókedv, könnyűség érzés, jobb koncentráció, barátságosabb hangulat, nagyobb munkakedv.

oshawa_1