Nem csak a divat miatt, de természetesen az is fontos…..

Kétféle reakcióra számíthat az, aki kutyáját ruhába bújtatja. Vagy azt mondják, hogy mennyire aranyos, vagy megvető tekintetekkel találkozik, s azt kérdezik: Mit művelsz azzal a szerencsétlen állattal?

 

images-1

Hasznosság

Ám a kutyaruhának ilyenkor télen, nem csak esztétikai szerepe, hanem jelentős funkciója is van, véd a hideg maró erejével szemben.

A legtöbb ruhába öltöztetett négylábú nem a kertben nőtt fel és él, hanem a négy fal között, egy lakásban. Ezek a kutyák a legrosszabb esetben sem voltak huzamosabb ideig 19-20°C alatt. Ezért ázott bundával, a hidegben sétálva könnyen megfázhatnak. És talán mondani sem kell milyen szagpalettával rendelkezik egy ázott kutya. Ezért egyre több egyre több kutyust – nem csak ölebet- látunk ruhában a futtatókon.

 

 

A kabátkák és mellények nem az egyedüli darabjai a kutyaruha kollekciónak, megjelentek már a sálak, sapkák, és még a cipőcskék is. Akármilyen hihetetlen a kutyacipőt sok állatorvos ajánlja. Nem a divat miatt, hanem azért, mert kedvencünket a sótól, és a tappancsot könnyen elvágó jégdaraboktól.

cipo1

A kis kabátkák és mellények a hideg ellen védenek, ami igen hasznos dolog a már említett hőmérsékleti megszokások miatt.

images-2

 

A sálak és sapkák az igazi divat őrültek darabkái. Bár a fülbeteg kutyusok hálásak lehetnek érte.
index

Milyen kutyáknak ajánlja az orvos a kutyaruhát?

-kistestű, lakásban tartott
-idős vagy krónikus beteg
-bőrbetegségnél, ami együtt jár bőr vékonyodással, szőr takaró ritkulással
-selyemszőrű és kopasz kutya fajtáknál
-vékony testalkatú, rövidszörű fajtáknál

large-dog-santa-outfit

Ha már rászánjuk magunkat egy kutya ruha megvásárlására fontos hogy figyeljünk az anyagának a minőségére. Sokféle lehetőség közül választhatunk, lehet divatos, meleg de akár bulizós szerkót is választani a kis kedvenceknek. A lényeg a praktikusság, a könnyű tisztíthatóság és a kutya komfortérzete.

Próbáljunk olyan ruhadarabokat választani kedvencünknek, ami illik a kutyus egyéniségéhez, így a kutya is hamarabb megbarátkozik az adott kabáttal vagy mellénnyel. Ha pedig érzi, hogy a séta alkalmával kevésbé fázik akkor talán a következő sétánál saját maga kéri majd a praktikus kis ruhadarabot.:)

A mikulásnak öltözött Furby palotapincsi kutya © Kutyavilág - www.Hotdoggie.de

És ha már muszáj, miért ne legyen divatos:)