Bika – A kitartóBika image

Születési dátum: április 21 – május 21


Uralkodó bolygója: Vénusz
Szilárd földjegy.

E jegy szülöttje nagyon kényelmes, nyugodt, és soha nem siet el semmit. Szereti a meleg hangulatú, szépen berendezett lakást, a jó autót, és szívesen gyűjt anyagi javakat, hogy ezeket meg is szerezhesse. Fontos ugyanis, hogy hosszútávon biztosítani tudja önmaga és családja kényelmét. Mindig a család, és az otthon áll első helyen, minden más csak azután következhet. Türelmes, kitartó ember, aki nem szereti életében a túl nagy változásokat, és csak nehezen szokik hozzá az új helyzetekhez. Általában jó barát válik belőle, bár makacs és gyanakvó természete sokszor megrontja a baráti kapcsolatokat. Derekasan tűri a megpróbáltatásokat, de ha egyszer betelik nála a pohár, indulatainak semmi nem szab határt. Ha haragra lobban, kíméletlenül támadhat, sokszor kimondhat meggondolatlan dolgokat is, de nem bosszúálló, és a haragja is hamar elszáll.
Szeret flörtölni, hódítani, és házasságkötése előtt valószínűleg több párkapcsolaton túl esik.
Nehezen esik szerelembe, de ha egyszer szerelmes lesz, nagyon hűséges és odaadó társ válik belőle. Rendkívül szeret azonban birtokolni, és érzelmi biztonsága is csak úgy alakul ki, ha magáénak tudhatja kedvesét.
A Bika szülött hajlamos lehet idegbajokra, a torok- és mellkas megbetegedéseire, és nemibetegségekre. Idősebb korban fennáll a hallásromlás, majd a teljes süketség veszélye is.

– Bájos, de agresszív
– Úgy tűnhet, hogy unalmas
– Kemény dolgozó
– Melegszívű
– Erős és kitartó
– Szilárd személyiség, aki a stabilitást és biztonságot szereti
– Büszke saját szépségére
– Türelmes és megbízható
– Szerető és kedves
– Szeret keménynek tűnni, de nagyon szenvedélyes
– Hajlamos vad indulatokra – hisztire
– Gyakran kényezteti magát
– Nagyon nagyvonal

Színe: zöld, sárga
Szerencsenapja: péntek
Szerencseszáma: 6
Féme: réz
Köve: zafír, korall, achát
Növénye: százszorszép, spenót, bodza, len