Kezdődik a náthaszezon. A változékony, nedves idő meghozza az első influenzás tüneteket. Válasszunk megfelelő, réteges, jól szellőző és nem átázó ruhadarabokat, esetleg frissítsük fel a régieket impregnáló sprayvel. De ha már kezdődik az orrdugulás, levertség, cselekedjünk gyorsan és hatékonyan.

1 . Kamillás gőzölés, meleg tea, gyógyszertári forró italpor. A teák közül nagyszerű a gyulladáscsökkentő kamilla, a hárs és a kerti kakukkfű a légutakat tisztítja, a zsálya az arcüreget, a csalántea vízhajtó és fertőtlenítő hatású, a bodza finom íze és kellemes illata mosolyt csal arcodra.

tea_1

2. Orrtisztítás. Az orrtisztításra kitűnőek a drogériákban, gyógyszertárakban kapható vagy otthon elkészíthető (tenger)vizes sóoldatok. Feloldják és fertőtlenítik az orrjáratot és az arcüreget. Vigyázat: ha otthon készítjük, akkor csomósodásgátló és adalékok nélküli sót válasszunk, azaz a lehető legegyszerűbb fajtát. Jó kiegészítője a sós vizes gargalizálás, azaz szájöblítés. Ezeket naponta kétszer, háromszor ismételhetjük.

close-up of a young woman using a tissue in front of a bowl

3. Bőséges folyadékbevitel.  Legyen a kezünk ügyében tea és víz, és kortyoljunk belőle. Igaz, gyakrabban szaladunk ki a mosdóba, de gyönyörűen „kimossa” a betegséget a nagy mennyiségű folyadék. Legyen az innivaló változatos és finom, hogy szívesen nyúljunk újra meg újra a bögre után.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

3+1. Vackoljunk be, pihenjünk! Az olyan jó! Ha alszunk az a legjobb, ha nem, akkor sincs vész. Egy csendes szoba, puha otthoni ruha, egy nagy takaró, az ágy mellett a tea és sok zsebkendő, a képernyőn pedig egy film. Csak neked, csak most csak itt! Sőt, azért is: Mert megérdemled! Jobbulást!

alvas_no_1

Ha mérgeszöld lesz az orrváladék színe, nem reagál a fenti kezelésre és a recept nélkül kapható orrcseppre, vagy más tünet társul a korábbiakhoz, kérjük patikus vagy orvos tanácsát.