Ez a szakma létezik, de nem könnyű megcsípni. Azonban akinek sikerül, annak nem lesznek filléres gondjai a jövőben.

Vannak hasonmások, akiket egyszer-egyszer lefotóznak és az “eredeti” arcképpel együtt kerülnek az újságokba. Ők azt teszik életükben, amit szeretnének. Meghívják őket egy-egy beszélgetős műsorba vagy rendezvényre. De mindenki tudja, hogy ő attól híres, hogy “hasonlít”.

Vannak olyan esetek, amikor mindketten híresek, saját tehetségüktől. Nézzünk is erre rögtön egy példát:

hm1

Ők ketten egy smink és fodrász előtti és utáni fotózás képei is lehetnének, e helyett két személy: Anne Heche, Judy Greer. Mindketten színésznők. Vonásaik között árnyalatnyi különbségeket lehet felfedezni.

<<<Letölthető önéletrajz minták!>>>

Persze vannak olyan hasonmások, akiknek jóval több sminkre van van szükségük, de az önbizalmuk maradéktalanul megvan a hasonmássághoz. Ilyen a Luminita Perijoc néven elhíresült Angelina Jolie hasonmás.

hm3hm2

Vállalhatatlan Luminita személyisége, ezért ne csodálkozz, ha nem hallottál róla. Jelenleg öt éves börtönbüntetését tölti erőszakos bűncselekményért. Ez az alma Angelinától elég távol esett.

$$$ Jól fizető munkák diplomásoknak! $$$

Természetesen a magyar vonatkozásokat se hagyjuk ki. Paris Hilton hasonmásként ismerik a magyar dizájnert és fodrászt, Dénes Nórát.  Apropó, Paris Hilton! Nála hasonmásokból nincs hiány. Ki ne akarna gazdag Barbie baba lenni?

hm4

Például Seraina Harmann, aki 15 éves kora óta követi Hilton életútját, tanulja mozdulatait. Ennek megfelelő magabiztossággal és lazasággal alakítja szerepét. Az ügynökség, ahol jelentkezett, úgy véli, ő az egyik legjobb hasonmás, aki előtt így, nagy jövő áll.

Szívesen vesz részt bulikon, de éneklést és pornófilm szerepet nem vállal Paris helyett – jelentette ki egy ízben a hason-lány. Úgy tervezi erre a pályára áll, és így keresi a jövőben kenyerét, illetve svájci sajtra és csokira való betevőjét.

hm5

Mit kap, aki hasonmásnak áll?

  • Karrierje együtt emelkedik és süllyed, azzal, akinek a dublőre.
  • Nem hozhat olyan döntéseket, amelyek a külsejét eltérően érintik, mint akinek dolgozik. Illetve követnie kell a munkáltatója testének változásait.
  • Akár egy testőrnek vagy nevelőnőnek, mindig készen kell állnia.
  • A másik életét kell élnie, nincsenek saját mozdulatok, gesztusok sem.
  • Jó fizetés, ellátás, találkozás érdekes emberekkel. Kicsit olyan ez, mint Hamupipőke a bál estéjén: jól érezheti magát, gyönyörű ruhája van, de nem árulhatja el, ki is ő valójában.

 

<<<Angol nyelvi tesztekhez katt ide!>>>

Ha tetszett, vagy megosztanád, itt megteheted: