Naná, hogy nem az utálatos spenótról fog szólni ez a bejegyzés! Helyette olyan kedvencekről, amit a gyerekek az ízük, anya pedig azért szeret, mert gyorsan elkészül.
Figyelem: apukák is elkezdhetik!

tejbegriz1. A tejbegríz modern változata zabpehelyből vagy durumbúzából készül, de a hagyományos búzadarából is elkészíthetjük. Van, aki laktózmentes tejjel készíti. Feltétnek nagyszerű a kakaó, fahéj, méz vagy lekvár. Van, aki elkeverve, míg más ízlésesen a tetején kis kupacba hagyja, és onnan szedeget minden falathoz.

 

 

tojas_12. Tojásrántotta. Ehhez a menühöz Jamie Olivér bizonyára falusi, kapirgáló tyúkok tojását javasolná. A diétás verzió mentes a pirított szalonnától, a kolbásztól vagy más húsfélétől, de engedélyezi a hagymát, foghagymát. (A hagyma és foghagyma tisztító hatású, és az illatuk sem vagy kevésbé marad meg, mint ha nyersen fogyasztod.) Hozzá igazán kellemes kísérő a paradicsom, a paprika, az uborka, az olajbogyó vagy a bébikukorica.

 

 

190059_180560_sonkas_tejfolos_melegszendvics3. Melegszendvics salátával. Az alapképlet: kenyér, vaj, sonka, sajt, sonka, vaj, kenyér. Mellé nagyszerűek a zöldségek, de még kellemesebb olívaolajjal és balzsamecettel meglocsolt, sóval, kevés borssal meghintett saláta. A saláta készülhet rögtönzésként mindabból, amit a hűtőben találunk, de ha készülünk rá, a rukkolát ne hagyjuk ki belőle!

 

 

piritos_melegszendvics_13+1. A pirítós. Amilyen egyszerű, annyira szeretik a gyerekek. Vannak, akik épp csak egy picit roppanósra, mások úgy szeretik, ha herseg a foguk alatt. Ehhez is nagyszerű egy finom, gyors saláta.

Váratlan vendégeket is villámgyorsan jó tudsz lakatni vele!