Rendkívül kínos dolog angol nemesi sarjként lószőr allergiásnak lenni. Márpedig Katalin hercegné kénytelen távol tartani magát a lovaktól, de nem úgy kislánya, a bájos Charlotte.

Charlotte, teljes neve Charlotte Elizabeth Diana, aki pillanatnyilag negyedik helyen áll a brit korona várományosai sorában. Ez a királynő jövő évi nyugdíjazásával némileg rövidülhet, ha Károly nagypapa kiesik, és rögtön, édesapja, Vilmos kapja a koronát. Tehát a kis Charlotte 2017. május 2-án tölti be 2. életévét, és lassan nyiladozó személyiségével együtt derül fény kedvteléseire is. Míg a bátyja, György, ennyi idősen az úszást kedvelte, húga a lovak iránt érdeklődik.

katalin_hercegno_2

Katalinnak ez nem lehet olyan könnyű, hiszen Katalin allergia elleni tablettákkal volt kénytelen készülni az esküvőjére is. Vilmossal az esküvő után nyitott lovaskocsival utaztak a mintegy egymillió éljenző tömeg sorfala között a Bauckingham-palotához. Ez volt az a szitu, amit ha nem akart kivörösödött szemmel, az orrát hangos trombitálással fújva elrontani, szükség volt az allergia elleni tablettákra.

katalin_hercegno_5

Igen ám, de mit tesz vajon, hogy a kis Charlotte lovagolni kezd? Úgy vélem, egy olyan körültekintő, gondoskodó és támogató édesanya, mint ő, aki Rachel Riley ruhákban járatja gyermekeit, ebben is pártfogója lesz kislányának.

A lovaglás ráadásul nem csak kötelező egy angol királylánynak, hanem kitűnő terápiás eszköz is. Fejleszti az önbizalmat, a koncentrációt, a testtartást és sorolhatnánk előnyeit.

katalin_hercegno_1

A szakemberek egyébként 5-8 éves kortól javasolják a gyermekek lovagoltatását, de akad kivétel. Pont egy ír kisfiú, Harry Edward-Brady, aki három évesen nyert pónikkal díjlovagló versenyt, ezzel kvalifikálva magát az Év Lovasa showra. Vajon hány évesen hallunk Charlotte hercegnő első lovassikereiről?