Az őszi hideg idő beálltával ismét előtérbe kerül a leggings viselése.

A különböző színű és vastagságú leggingsek már évek óta berobbantak a divatba és stabilan tartják is magukat. A viselésének szabályai mára már rég egyértelművé váltak, mégis látni néha az utcákon rossz példákat.

leggings

A leggings viselésével kapcsolatos szabályok a következők:

leggings3leggings4

1. A leggings nem nadrág! Mert amelyik ruhadarabon nincs zseb, slicc, és a testfelületed minden göröngyét látni engedi, az nem nadrág. Ezért viseljük olyan ruhadarabbal ami takarja a fenekünket.

2. A leggingset a legjobb, ha vastag harisnyaként kezeljük. Viseljük térd felett érőszoknyákhoz, térdig érő ruhákhoz, hatalmas kötött pulcsikhoz, tunikákhoz, hosszú pólókhoz. Hordhatjuk bankanccsal, sport cipővel, vagy csizmával.

3. A leggingshez sokféle felső ideális lehet, mégis ha nem akarjuk az egész alakunkat töviről-hegyire megmutatni, akkor alkalmazzuk a Szűk-Bő szabályt, azaz ha az egyik ruhadarab szűk, akkor a másik ruhadarab bő legyen. Ennek megfelelően a leggingshez viseljünk hosszú, bő felsőt.

4. A leggings viselésénél érdemes figyelembe venni, hogy ne mutassuk meg az egész lábunkat, hanem egy részét takarjuk például, hosszú szárú csizmával a trendibb összhatás kedvéért.

5. Leggings mindenkinek. A fenti szabályok betartásával a leggings mindenki számára előnyös viselet, különösen az őszi-téli hónapokban, úgyhogy feltétlenül szerezzünk be belőle egy-két alap darabot őszre. Érdemes tehát beszerezni egy fekete és szürke vastagabbat belőle, hogy felpróbálhassuk és megtaláljuk a ruhatárunk legjobb őszi, téli szettjeit.