A gyerekzsúrra az ünnepi torta mellett általában többféle édességgel is készülünk.

Ha időnk engedi, készítsünk házi finomságokat, és tálaljuk, dekoráljuk a gyerekzsúr süteményeket és desszerteket ötletesen, látványosan..

slide-2

A gyerekek jobban értékelik általában a kevésbé bonyolult, de látványos, ötletes, vicces megjelenésű ételeket.

Ezért a gyerekzsúr süteményeknél se vigyük túlzásba a dolgokat! Válasszunk ki néhány alapreceptet, amelyet biztosan és gyorsan el tudunk készíteni, és koncentráljunk a tálalásra, dekorálásra.

ajandek-otletek-33eba443c08d476e2d9b2f25f1128593

Mit szeretnek a gyerekek?

Kivételek természetesen mindig vannak, de nagy általánosságban elmondható, hogy a gyerekek kedvelik a következő alapanyagokkal, hozzávalókkal készülő édességeket: csokoládé, kakaó, lekvár, tejszínhab, marcipán, színes gyöngyök-drazsék-cukorkák, porcukor, édes öntetek, gyümölcsök (különösen eper, málna).

<<<Angol nyelvi tesztekhez katt ide!>>>

Szóval az édesség legyen lehetőleg édes, színes, ötletes, a kedvenc állatfigurákkal, mesehősök megjelenítésével, legyen az mackó, kalóz, vagy épp hercegnő, különleges tálalással.

????????????????????????????????????

Fél siker, ha olyan alapreceptekkel dolgozunk, amelyeket könnyen tudunk variálni, alakítani, azaz az ünnepi hangulatnak megfelelővé tenni.

Hozzávalók:

index2

 A sütemények alakításához, formázáshoz hasznos segédeszköz lehet: tésztaszaggató, nyomózsák, dekoranyagok, papír kosárkák muffinhoz, papírtálak.

Ne feledjük, némi kézügyességgel bármilyen formát, számot, betűt ki tudunk alakítani tésztából, papírral készített sablon segítségével.

ajanlat01_large

A legsokoldalúbban felhasználható, és a gyerekek által különösen kedvelt muffin vagy tortácska mindig siker lehet.

Egyrészt variálható tészta és hozzávalók szerint, másrészt változatosan díszíthető, akár olvasztott csokoládéval, tejszínhabbal, cukorral és gyöngyökkel.

$$$ Jól fizető munkák diplomásoknak! $$$

A tortácskából vagy muffinból pillangót készíteni nagyon egyszerű, és mégis látványos.

Vajaskrémmel, vagy gyümölcsös mascarponéval és nyomózsák segítségével gyönyörű rózsákat nyomhatunk a muffinok tetejére, amelyek ízlés szerint apró motívumokkal díszíthetők.

images

Sütemény ötlet:

Leveles vagy omlós tésztából (készen is megvásárolható) kivághatjuk akár a kedvenc mese összes fontos szereplőjét vagy kellékeit is.

Ha ezeket még színesen dekorálni is tudjuk, biztos a siker. Kapható kifejezetten gyerekeknek szánt tésztaszaggató is, a legkedveltebb figurákkal. Így például nem nehéz varázspálca, kard, vagy hajó készítése sem.

nt_tavasz_pr_mesefigura_670x460

Egy gombóc fagylalt percek alatt pillangóvá alakítható. Két oldalra ostyából vágott szárnyakat dugjunk, a tetejére a pöttyöket és szemeket rajzoljuk meg olvasztott csokoládéval, vagy még egyszerűbben csokis drazséval.

gyzsur-fagyi

Édes pizza: miért ne lehetne a pizza édes?! Bevált alaptésztánkat (lehet omlós, vagy piskóta is) süssük meg szögletes tepsiben.

<<<Letölthető önéletrajz minták!>>>

Epret (lehet mélyhűtött is) passzírozzunk eperlekvárral és kenjük a már kihűlt tésztára. Dekoráljuk gyümölccsel, tejszínhabbal, és tálaljuk kockákra vágva.

gyzsur-pizza2

Brownie domino: ha nincs időnk domino sütemény készítésére, készítsünk egy gyors browniet. A téglalap alakúra vágott brownie tetejét tejszínhabbal vagy olvasztott fehér csokoládéval dekoráljuk dominoszerűen pöttyökkel és csíkkal.

domino

Édes nyársak: készítsünk elő fanyársra mindenféle színes finomságot, így gyümölcsöt, kockára vágott piskóta tésztát, pillecukrot, stb. Tálaljuk csokoládéfondüvel.

gyumolcsnyars

Vicces négercsók fejek: ehhez sütni sem kell! Elég a négercsók és cukormáz, amellyel vicces arcokat rajzolhatunk.

negercsok