Jennifer Aniston 1969 február 11.-én született Kaliforniában.

Gyermekkorát kaliforniában, Sherman Oaksban, majd később New Yorkban töltötte. Ezt követően egy évig Görögországban élt. 9 éves volt mikor szülei válása véget vetett az idillnek így Jen – ahogy barátai hívják – az apjával és két fiútestvérével maradt. Jen nyilván azóta is neheztel édesanyjára hiszen még az esküvőjére sem hívta meg.

jennifer-aniston

Jennifert már fiatalon megbabonázta a színészet világa, édesapja, John Aniston lévén, aki több éven át főszereplője volt egy napi rendszereséggel jelentkező sorozatnak, melynek “Days of our Lives” volt a címe. Ezenkívül nagy befolyást tett rá még néhai keresztapja, Telly Savalas, akit Kojak felügyelőként ismert meg a világ.

Alig volt 11 éves mikor beiratkozott a Rudolf Steiner School drámaklubjába, ahol a tanintézet arra törekedett, hogy a tanulók valamilyen más művészeti ágat is elsajátítsanak. Jennifer a festészetet választotta. Később, mikor színészi karrierje beindult és mindenki megismerte nevét, egyik festményét ki is állították a New York-i Metropolitan múzeumban.

A High School of the Performing Arts elvégzése után 1987-től elkezdett Off Broadway darabokban szerepelni, majd különböző tévésorozatok következtek. Ezek a sorozatok kivétel nélkül rövid életűnek bizonyultak, hiszen ma már senki nem emlékszik a Molloy, a Ferris Bueller, a The Edge, vagy a Herman’s Head című sorozatokra.

index

Miután menedzsere tanácsára több mint 15 kilót adott le, jelentkezett Monica Geller szerepére a Jóbarátok szereplőválogatásán, de valahogy Rachel szerepével jobban tudták személyét azonosítani, így azt kapta meg.
Alakításáért öt Emmy-díjra jelölték, és az utolsó két évadért egymillió dollárt kapott epizódonként, ezzel be is került a 2005-ös Guinness Rekordok Könyvébe.

A sorozat 10 évadot élt meg, ami után Jennifer volt az egyetlen a 6 szereplő közül, akinek mozifilmes próbálkozásai sikeresek lettek. Szerepelt Jim Carey-vel, Ben Stillerrel és Vince Vaughnnal is. Többnyire a romantikus-vígjátékok főszerepeivel keresték meg a rendezők és Jennifer Olyan filmekben bizonyíthatott, mint a Derült égből Polly, a Szakíts, ha bírsz, a Sejtcserés támadás, a Kellékfeleség a Családi üzelmek vagy a Förtelmes főnökök 1-2, melynek második részét 2015-ben mutatták be. Következő sikerfilmje mely igazi sztárparádé, 2016-ban került a mozikba Anyák napja címmel. Ezt követte a Gólyák című animációs film, melyben a hangját kölcsönözte az egyik szereplőnek és a Hivatali karácsony című komédia.

images2

Jennifer korábban Adam Duritz, John Mayer zenésznek, majd Paul Rudd és Tate Donovan színészeknek volt a párja. Magánélete akkor került a figyelem középpontjába, amikor összejött Brad Pitt-tel. Ezt a kapcsolatot a sajtó nagy érdeklődéssel figyelte. 2000. július 29-én összeházasodtak, pazar lakodalmat tartottak Malibun. Később Pitt belebonyolódott egy kapcsolatba Angelina Jolie-val, emiatt 2005. január 7-én a házaspár külön költözött, majd 2005. március 25-én a színésznő beadta a válókeresetet.

images

2011 májusában Aniston kapcsolatot kezdett Justin Theroux forgatókönyvíróval és színésszel. Aniston eladta a Beverly Hills-i apartmanját 2011 júliusában $38 millió dollárért. Jelenleg bérel egy két hálószobás lakást Hollywood Hills-ben és az eljegyzés után az esküvőre készülnek. 2012. augusztusán eljegyezte Justin Theroux, majd 2013-ban a közösen vásárolt házat együtt újították fel.