Zavarba jönnék, ha meghívnának egy ilyen kaliberű lagzira, és semmiképp nem utasítanám vissza ezt a kalandot! Valami igazán személyeset választanék nászajándéknak, amiről a megannyi ajándék között is tudnák, hogy csakis tőlem kaphatták.

1.  A helyszín: Párizs, időtartam: 5 nap, amiből egy éjszakára átmentek Versaillesbe. A világ minden szegletéből 1000 vendég érkezett az 5 napos lagzira. Előtte a 20 oldalas meghívókat kis ezüst dobozkákban kapták kézhez. Fellépett Kylie Minogue és Bollywood megannyi neves sztár. Csak Mouton Rotschildból 5000 üveg fogyott. A szépséges ara: Vanisha Mittal, a vőlegény: Amit Bhatia, pénzügyi befektető. Az összköltséget a Forbes magazin 60 millió dollárra becsülte.

alomeskuvo_3

2. A helyszín: Kína. Csupán az eljegyzési gyűrű 410 millió forintnak megfelelő összeg. Volt privát és nyilvános esküvő is. 2000 vendég jött el, akik ajándékként néhány apróságot kaptak, közöttük egy nagyon-nagyon okos telefont. A szerencsés menyasszony pedig  az Angelababyként ismert, kínai Yang, aki egyben színésznő, énekesnő és modell.

alomeskuvo_1

3. A helyszín: Oroszország. A menyasszonyi ruha 102 millió forintnak megfelelő rubelbe került. A vendégek kristályokkal díszített arany dobozkát kaptak emlékül. A fellépő zenészek: Enrique Iglesias, Jennifer Lopez és Sting. A házasfelek: Mihail Gucerijev orosz oligarcha fiának Szaid Gucerijev -nek a lakodalma Hadizsa Uzsahova-val. A hírekben máris minden idők egyik legdrágább lagziját emlegetik; emeljünk ki néhány érdekességet:

  • az ünnepséget moszkva egyik legdrágább éttermében rendezték; amelynek minden milliméterét virágok borították,
  • a vacsora után a vendégek egy visszafogott kilencemeletes tortából falatozhattak,
  • a drágakövekkel ékesített menyasszonyi ruha egy Elie Saab-tervezte viselet volt, nagyjából 25 millió rubelbe (102 millió forint) kerülhetett,
  • és persze a vendégek sem távozhattak üres kézzel: minden család egy-egy arany ládikát kapott ajándékba. A nemesfém-, malachit-, hegyikristály és Swarowski-díszítésű dobozkák darabja megközelítőleg 165 ezer rubel volt (677 ezer forint).

alomeskuvo_4

3+1. A helyszín: Magyarország. Szabó Zsófi esküvőjére 300 fős vendégsereg volt hivatalos, akik 20 ezer forintnyi nassolni, rágcsálni, enni és innivalót fogyaszthattak el. 15 szakács szorgoskodott a produkción, és 25 pincér szolgált fel. A fellépők többek között Kis Grófó és Kökény Attila. Alsó hangon 10 millió forintra taksálták a kiadásokat.

alomeskuvo_5