10+1. érdekesség a pápáról

Aki nem hívő az is betér karácsonykor egy templomba, hogy megnézze a jászolt. A karácsony a lélekről szól. Nézzük hát meg, mit csinál ilyenkor és általában milyen a vatikáni egyházfő, Ferenc pápa.

1. Hobbija a foci, az úszás, szereti az irodalmat és az operát. Beszél angolul, németül, franciául, spanyolul, olaszul és természetesen latinul. Szorgalmas ember. 79 éves.

2. Elődje bíborosi ruháját használta, és szerény lakásban lakott és lakik a mai napig. Ő kicsit más, mint az elődjei.

<<<Letölthető önéletrajz minták!>>>

3. Egy pápának, személye védelmében, kötelessége több biztonsági szabályt betartani – bár számtalant így is elhanyagol. Azonban amikor még érsek volt, tömegközlekedéssel járt, és turista osztályon repült.

f4

4. A pápa nemrég több ezer hajléktalannal találkozott. A találkozás nagy része azzal telt, hogy meghallgatta történeteiket, kezet fogott velük és megölelte őket. Üzenete hozzájuk az volt, hogy a szegénységükben is méltósággal éljenek.

$$$ Jól fizető munkák diplomásoknak! $$$

5. A pápa a közelmúltban találkozott kiugrott papokkal és családjukkal. Jó és őszinte hangulatú beszélgetés volt.

6. Azt tudtad, hogy a pápa találkozott egy Down-szindrómás ruhatervező kislánnyal, aki mesés dolgokat tervez? Az audienciára az édesanyjával érkezett a kis divatdiktátor.

f2

7. Az argentin pápának két fiú és két lánytestvére van. Az édesapja a vasútnál dolgozott könyvelőként. Itt ismerte meg feleségét is. Ferenc született elsőként a testvérek közül.

Édesapja 22 évesen érkezett Olaszországból Argentínába. A vasútnál dolgozott könyvelőként, és itt ismerte meg feleségét is.

 

<<<Angol nyelvi tesztekhez katt ide!>>>

8. Egy légúti betegség miatt életmentő beavatkozásként eltávolították tüdejének egy részét.

9. Vegyésztechnikusi végzettsége van. Buenos Airesben szerezte a diplomáját.

A child plays with Pope Francis' skull cap during an audience with beneficiaries and volunteers of the Santa Marta pediatric dispensary in Paul VI Audience Hall in the Vatican on December 14, 2013. AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI (Photo credit should read ALBERTO PIZZOLI/AFP/Getty Images)

10. Ő az első déli féltekéről származó, az amerikai kontinensről érkező, jezsuita egyházfő. Utoljára 913-ban volt olyan pápa, aki olyan néven uralkodott, mint egyik elődje sem.

A Ferenc nevet Assisi Szent Ferenc tiszteletére vette fel, így lett Franciscus. Eredeti neve: Jorge Mario Bergoglio.

10+1. A Time 2013-ban az év emberévé választotta.

(Forrás: Római riportok, wikipedia)

 

Ha tetszett, és megosztanád, itt megteheted: