Minden gyereknek azt mondjuk, adni jobb, mint kapni

Ezt nehéz gyerkőcként megtanulni. De vajon felnőttként tudjuk-e, hogyan adakozhatnánk a rászorulóknak, vagy egyáltalán hogyan adhatunk a környezetünknek. Mennyivel jobb, ha nem vadidegenek, hanem legalább egy picit ismerősök között élünk, és azt érezzük, felelősen gondolkodunk a világról.

  1. Azokat a ruhákat, cipőket, tárgyakat, amiket már nem használsz, ne a kukába dobd. Attól függően, hogy miről van szó, a Vöröskereszt, szociális otthonok, óvodák, hajléktalan szállók.

k2

2. A Cipősdoboz akció egyszerű és nagyszerű kezdeményezés. Összeállítasz egy ekkorka dobozba karácsonyi ajándékot. Te választod meg, hogy a saját dolgaid közül válogatsz vagy újakat vásárolsz bele. Néhány apróságról van szó.

<<<Letölthető önéletrajz minták!>>>

3. Élelmiszer gyűjtés. Karácsony előtt egyes élelmiszerboltokban az Élelmiszerbank önkéntesei kérnek, hogy vásárolj tartós fogyasztási termékeket rászorulóknak. Annyi a dolgod, hogy azt is beteszed a kosaradba, és a kijáratnál odaadod nekik.

65 Fröhliche Weihnachten mit Dodo und Glucks - Eine amüsante Bescherung

4. Élelmiszergyűjtő pontok. Ha megmarad élelmiszer nem kell feltétlenül kidobni. Vagy ilyen pontokra viheted, vagy odaadhatod hajléktalanoknak, akik általában mindig ugyan ott töltik a napot.

5. Ha láttad, hogy laknak a házadban gyerekek vagy rászoruló idősek, akkor nekik is vihetsz egy kis kedvességet. Akár az ajtajuk elé teszed, akár becsöngetsz és azt mondod, hogy láttad, hogy ez a küszöbén feküdt, nem akartad, hogy valaki elvigye… És közben sejtelmesen mosolyogsz.

25775 Bitte verwenden Sie das Motiv nur mit Quellenangabe Foto: djd/CreditPlus Bank AG. Verstoesse gegen das Urheberrecht muessen wir juristisch verfolgen. Bilder duerfen nur mit vollstaendiger Quellenangabe und im Zusammenhang mit dem jeweiligen Text genutzt werden. Wer Urheberrechte verletzt, muss mit erheblichen zivil- und strafrechtlichen Konsequenzen rechnen. Bitte immer bei Verwendung Abdruckbeleg/Veroeffentlichungshinweis an: djd, Bahnhofstr. 44, 97234 Reichenberg oder an info@djd.de

6. Keress fel állatmenhelyet, ahol régi pokrócokat, néhány doboz vagy zacskó tápokat, szép darab csontokat szívesen fogadnak. Azt is örömmel veszik, ha vállalsz kutyasétáltatást. Jó program lehet ez karácsonytól függetlenül is.

$$$ Jól fizető munkák diplomásoknak! $$$

7. Köszönd meg akár egy képeslappal, csokoládéval, kávéval azoknak, akik segítettek neked. Az SZTK-s recepciós, a törzsboltod pénztárosa… A munkájukat végzik fizetésért, de nekik is jólesik elismerés és köszönet.

k1

8. Küldj képeslapot vagy dobd a postaládájába azoknak, akik úgy gondolod örülnének neki. Rokonoknak, akikkel nem ajándékozzátok meg egymást, régi barátoknak vagy akik fontosak voltak az életedben, de ritkán vagy nem tudod ezt elmondani nekik.

9. Ha a képeslapot macerásnak érzed, ott a mail, sms, a közösségi oldalak vagy üzenetküldők. Lehet, hogy ez a műfaj jobban fekszik neked.

k7

<<<Angol nyelvi tesztekhez katt ide!>>>

10. Utalj néhány száz forintot vagy nagyobb összeget az Unicefnek, Böjte Csaba gyermekeinek vagy akiknek a sorsát segíteni szeretnéd.

10+1. Adni jó! Valahol máshol, valaki mástól visszakapod te is.

 

Ha tetszett, vagy megosztanád, itt megteheted: