Ez az isler rendkívül zabos, de természetesen nem a lobbanékonysága, hanem a zabtartalma miatt, ugyanis a cél az volt, hogy a tésztában lévő rostok lelassítsák a tápanyagok felszívódását, ami által tovább tart a teltségérzet, mellyel nagymértékben csökkenthetjük a karácsonyi túlevés kockázatát.

isler4

Ám mindez nem azt jelenti, hogy a zabos isler kevésbé élvezetes, mint az agyoncukrozott, fehér lisztes változat.

Ugyancsak a sütemény javára írható, ha időhiányban szenvedsz, akár lépésenként is elkészíthető.

Egyik nap megsütöd a tésztát, majd másnap betöltöd és mikor megint akad némi szabadidőd, bevonod csokoládéval.

Szóval nem hajt a tatár, s olykor még jót is tesz a süteménynek, ha pár napig állni hagyod, hiszen a lekvár felesleges nedvességét is fel kell vennie a tésztának.

isler-2

Á

 

Hozzávalók:

 15dkg porcukor ,

 25dkg margarin,vaj, kókuszzsír (de lehet fele-fele arányban margarin és kókuszzsír),

30dkg zabpehelyliszt,

20dkg lágy zabpehely (apró szemű),

15dkg darált dió,

 1 lapos tk őrölt fahéj,

 1 púpos tk szódabikarbóna,

1 citrom reszelt héja,

2 tojássárgája,

2ek tejföl,

50dkg lekvár,

20-25dkg diétás ét vagy tejcsokoládé,

4-5ek étolaj

 

<<<Angol nyelvi tesztekhez katt ide!>>>

i

Elkészítés:

 Először a tésztát készítjük el!
A tészta összes összetevőjét egy tálba tesszük, és egyneművé gyúrjuk.

Amint összeáll fóliázzuk be, és 1/2 órára tegyük hűtőbe, e közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra!

$$$ Jól fizető munkák diplomásoknak! $$$

Pihentetés után lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb 3-4mm vastagra és egy kerek kiszúróval szúrjuk ki az islereket, és tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe.

Kb 10 perc alatt készre sütjük, ám ügyeljünk arra, hogy a tészta szép világos maradjon!

dietas-isler

Amint elkezd pirulni a tészta széle, azonnal vegyük ki a sütőből, különben nagyon kiszárad!

Ha kihűltek a korongok, töltsük meg valamilyen kedvünkre való, savanykásabb, keményebb lekvárral vagy dzsemmel, majd egy fél napig hagyjuk állni a betöltött islereket, hogy a tészta beszívja a felesleges nedvességet és csak ezután vonjuk be olvasztott csokoládéval.

<<<Letölthető önéletrajz minták!>>>

A csokoládét vízgőz fölött olvasszuk fel, majd jól keverjük el benne az étolajat, ettől kezelhetőbb és fényesebb lesz a csokoládé bevonat!

Az islert mártogassuk bele a csokoládéba, csorgassuk le a felesleget, majd tegyük zsírpapírral kibélelt tálcára.

isler1

Pár órát hagyjuk száradni és már ehetjük is! 😉