Nyugodtan és lendületesen indulni otthonról szinte varázslat. Akárcsak a kapitányok a süllyedő hajót elhagyva, mentve az értékeket, igyekszünk körültekintően elhagyni a fedélzetet, úgy, hogy magunkkal vigyünk mindent, amire szükség lesz aznap.

ora_2

  1. Hallgass zenét! Vérmérsékletedtől függően legyen lágy, meditatív vagy éppen kemény, napindító. Ments a telefonodra néhány jó albumot, amit kedvelsz. Így lesz a hangulatodhoz, az alkalomhoz vagy aznapi teendőkhöz megfelelő napindítód.
  2. Ébredés után szellőztess! Amíg kimész a konyhába engedj egy kis friss levegőt. Mikor visszatérsz, hogy felöltözz, garantáltan friss lesz a levegő a hálószobádban.
  3. Ha úgy érzed, nem tudsz szabadulni a takaró melegétől, vegyél frissítő zuhanyt! Illatosan és frissen fogsz kilépni a fürdőszobából.
  4. Fuss, tornázz, jógázz, ússzál stb. Utána úgy érzed, te már letettél valamit az asztalra, amikor mások még álmos arccal kezdik a munkát.
  5. Ha nagyon rövid az időd: felöltözve, megfésülködve, sminkelve nézz a tükörbe, és lásd, hogy MINDEN RENDBEN! A tükör előtt elmondott egyetlen, támogató mondat kitűnő kabala a nap indításához. Keresd meg a saját gondolatodat, ami erőt ad. Próbáld ki!

Teendők előző este:

ora_1

  1. Este írd össze a következő nap feladatait!
  2. Tedd ki a ruhád, táskád, terítsd meg a reggeliző asztalt, egy dobozba tedd be a tízóraidat és az ebéded.
  3. Készíts ki egy pohár vizet, amit ébredés után megiszol. Az éjszakai dehidratáltságon átsegíti a szervezetet, beindítja az anyagcserét, és néha bizony még a kávénál is fittebbé tesz! Egy kis citromot vagy almaecetet cseppents bele, de tisztán is nagyszerű napkezdő rutin lehet.