Somló Tamás néhány hónapja távozott az élők sorából. Élete diszkrét, megnyilvánulásai közismerten kedvesek, nyugodtak, egészségesen flegmák. Az özvegy most őszintén beszél kapcsolatukról. Nem tudom eldönteni, hogy igazából rám vagy ránk tartozik-e amit elárul.

somlo_4

Somló első felesége egy legendásan dús keblű, lengyel lány volt, aki ikrekkel ajándékozta meg, és a mai napig nem sikerült elválnia tőle. Így Gyöngyvért – papíron – nem tudta elvenni feleségül, de kapcsolatuk erős kötelék volt, és Somló 53 évesen édesapa lett. Lili negyedik gyerekként, egy gyönyörű kislányként, nagy örömet okozott nekik.

somlo_2

Somlót szerették az új zenészek is, jó volt vele dolgozni. Például egy időben a pécsi Zsűri zenekarral taroltak. Pózoktól mentes őszintesége, szimpatikus szerénysége és tehetsége egy jó menedzser mellett talán boldogabbá tette volna. A kissé önfejű, szabad lelkű Somló különös házasságban is élt. A még fiatal Gyöngyvér másra vágyott, így – most megtudhattuk az özvegytől – hogy kedvese volt Somló mellett, amíg “férje” sok évig betegeskedett. Kitartott mellette, ápolta, szerette, de volt… még egy férfi.

somlo_1

Tisztelem Somlót. Ismerve az Locomotiv GT-t, hallva, ismerve dalait, roppant jó fej volt. Szerintem. Azt hiszem valahogy, hogy ez a bejelentés nem tartozik rám, ránk.

Egyetlen egy okot tudok, hogy ezt meg kellett tudnunk: ne később, a bulvársajtó szellőztesse meg, hogy volt Gyöngyvér életében Somló mellett egy másik férfi. Más okot nem tartok elfogadhatónak.

somlo_5