kubu-es-a-varazshurok-poszterMagyar cím (Korhatár): Kubo és a varázshúrok (12E)
Eredeti cím: Kubo and the Two Strings
Műfaj: Animáció, Kaland, Családi
Játékidő / Technikai információ: 101 perc / 2.35 : 1 – 3D verzió
Mozipremier (USA): 2016. augusztus 19.
Mozipremier (Magyar): 2016. október 6.
DVD / Blu-Ray megjelenés:
Rendező: Travis Knight
Forgatókönyvíró: Marc Haimes, Chris Butler, Shannon Tindle, Marc Haimes
Filmstúdió: Laika Entertainment
Magyar forgalmazó: UIP-Duna Film

A Doboztrollok és a ParaNorman gyártóstúdiója ez alkalommal legújabb animációs filmjében Japánba kalauzol el minket. Kubo lélegzetelállító és akciódús történetét ismerhetjük meg, amelyben hatalmas istenségek és szörnyek is szerepet kapnak.

Történet

Kubo egy kifejezetten okos és jószívű fickó. Nem mindennapi időtöltéssel keresi meg a kenyérre valót. A tengerparton ad elő izgalmasabbnál izgalmasabb történeteket. Nyugodt kis élete azonban egyik pillanatról a másikra megváltozik. Merő véletlenségből idéz meg egy gonosz szellemet a múltból, aki bosszúra szomjazik.

Kubo menekülni kényszerül, ám a bajban nincs egyedül. Majom és Bogár is vele tart, így hárman keverednek izgalmas és fergeteges kalandokba. A cél, hogy megmentsék Kubo családját és Kubo apja rejtélyét is szeretné felfedni.

Hősünk istenekkel és szörnyekkel is kénytelen szembe nézni harca során. Azonban nem csak két hű társára, hanem varázserejű hangszerére is számíthat, amely jól jön a gonosz ikrekkel vagy a Hold királlyal vívott csaták során. Kubo eltökélt szándéka, hogy feltárja öröksége titkát, egyesítse családját és beteljesítse végzetét.

Szinkronhangok

Charlize Theron, Art Parkinson, Ralph Fiennes, George Takei, Cary-Hiroyuki Tagawa, Brenda Vaccaro, Rooney Mara, Matthew McConaughey, Meyrick Murphy, Minae Noji, Alpha Takahashi, Laura Miro, Ken Takemoto, Aaron Aoki, Luke Donaldson,

Képek

kubu-es-a-varazshurok-jelenetfoto-01 kubu-es-a-varazshurok-jelenetfoto-02 kubu-es-a-varazshurok-jelenetfoto-03 kubu-es-a-varazshurok-jelenetfoto-04 kubu-es-a-varazshurok-jelenetfoto-05 kubu-es-a-varazshurok-jelenetfoto-06 kubu-es-a-varazshurok-jelenetfoto-07 kubu-es-a-varazshurok-jelenetfoto-08 kubu-es-a-varazshurok-jelenetfoto-09 kubu-es-a-varazshurok-jelenetfoto-10

Érdekességek

Ez az animációs film a leghosszabb stop-motion technikával készült mozi. 1 óra 41 perces játékidővel bír. Ezzel mondjuk pontosan egy perccel előzi meg a Coraline címűt. Azt amúgy szintén a Laika Studios készítette el.

A filmben eredeti szinkronhangok terén nem bíztak semmi a véletlenre. Nagynevű színészeket szerződtettek. Charlize Theron adja a Majom hangját. A gonosz Hold király pedig Ralph Fiennes hangján szólalhat meg. A gonosz ikreknek Rooney Mara kölcsönözte a hangot, míg Matthew McConaughey is hallható lesz az eredeti változatban. Érdekesség lehet, hogy neki ez az első animáció filmes munkája.

A stop motion filmet elkészítése nem is olyan egyszerű és gyors. Jó példa lehet erre, hogy a hajós jelenetet 19 hónapon keresztül forgatták.

Ebben a filmben van a legnagyobb stop-motion bábu is, amit valaha készítettek. A filmben felbukkanó Csontváz démon majd 5 méter magas. Soha korábban nem csináltak ekkora bábot hasonló filmhez.

Magyar nyelvű film előzetes

IMDb értékelés: 8,1 pont (/10)

Forrás: Kubo and the Two Strings IMDb adatlap

Kubo és a varázshúrok 3D (2016. október 6.-tól)
8.1Elért pontszám