sohavegetnemeros-poszterMagyar cím (Korhatár): #Sohavégetnemérős (16E)
Műfaj: Vígjáték, Zenés,
Játékidő / Technikai információ: – perc / –
Mozipremier (USA):
Mozipremier (Magyar): 2016. december 01.
DVD / Blu-Ray megjelenés:
Rendező: Tiszeker Dániel
Forgatókönyvíró: Horváth András Dezső, Fehér Gáspár, Fehér Boldizsár, Dósa Detti, Lévai Balázs
Filmstúdió:
Magyar forgalmazó:

 

A Wellhello nevű zenei formáció, az utóbbi idők egyik legsikeresebb zenei duója. Fluor Tomi és Diaz fiatalok százezreit nyűgözték már le dalaikkal, hamarosan pedig egy mozifilmmel kedveskednek a rajongók számára.

Történet

A #Sohavégetnemérős egy generációs film. A főszerepet a mai huszonévesek generációja kapják. Az ő életük, gondolataik, problémáik és nem utolsó sorban párkapcsolataik. A film ezt talán tökéletesen tudja átadni, hiszen a készítői is szinte minden harminc évnél fiatalabbak.

Öt történetet ismerhetünk meg, amelyek öt különböző városban játszódnak. Budapesten, Zamárdin, Veszprémben, Debrecenben és Sopronban, illetve az egyik sztorinak egy Tesco áruház ad otthont.

Szereplők

Karácsony Tamás “Fluor”, Csöndör László (Diaz), Ötvös András, Trecskó Zsófia, Hartai Petra, Orosz Ákos, Mészáros Blanka, Sztarenki Dóra, Dékány Barnabás, Lábodi Ádám, Roszik Fruzsina, Lukács Dániel, Tóth János Gergely, Molnár Nikolett, Zsigmond Emőke, Molnár Gusztáv

Képek

 

sohavegetnemeros-jelenetfoto-10 sohavegetnemeros-jelenetfoto-09 sohavegetnemeros-jelenetfoto-08 sohavegetnemeros-jelenetfoto-04 sohavegetnemeros-jelenetfoto-05 sohavegetnemeros-jelenetfoto-06 sohavegetnemeros-jelenetfoto-07 sohavegetnemeros-jelenetfoto-03 sohavegetnemeros-jelenetfoto-02 sohavegetnemeros-jelenetfoto-01

Érdekességek

Ez a film Fluor Tomi és Diaz ígérete szerint egy formabontó alkotás lesz, amely már címében is magában hordozza ezt a formabontó jelleget. Azonban ez a vonulat a témában és a megvalósításban is tetten érhető. Ráadásul a forgalmazás is különleges módon kezdődik meg, hiszen először a Mozgó Mozik segítségével jut el a végeredmény a nézőkhöz.

Ez a mozi nem egy dokumentumfilm lesz a formációval kapcsolatban és nem is egy zenei koncertfilmet kapunk. Egy újszerű formát próbáltak megálmodni és vászonra vinni a készítők. Az alapötlet pedig a Wellhello Rakpart című dalából jött. Ott hangzik el a mondat: „Játszunk sohavégetnemérőset!”

A magyar zenetörténetben mondhatni egyedülálló dolgot hajtott végre a Wellhello. Az elmúlt harminc évben egyetlen könnyűzenei zenekar sem volt az országban, akik ilyen rövid idő alatt – 1 évről beszélünk – ekkora sikert értek el. A dalaik hamar a rádiós játszási listák élére ugrottak, de a közösségi videómegosztó oldalakon is komoly sikereket könyvelhettek már el. Az említett Rakpart, az Apuveddmeg, a Sokszor volt már így és a Késő már mind kedvelt dalok.

Ha pedig már zenészekről van szó, akkor a zene ebben a mozifilmben is fontos szerepet kap. A már ismert slágerek mellett olyan dalok is felcsendülnek majd, amelyeket kifejezetten a film kedvéért készítettek a srácok.

A főbb szerepekben természetesen Karácsony Tamás (Fluor Tomi) és Csöndör László (Diaz) kapják a főszerepet. Mellettük azonban Ötvös András, Trecskó Zsófia, Hartai Petra vagy éppen Orosz Ákos is feltűnik.

A #Sohavégetnemérős forgatásai húsz napig tartottak, majd ezt követően alig három hónapot vettek igénybe az utómunkálatok.

Magyar nyelvű film előzetes


 


Sohavégetnemérős [Wellhello-film] (2016. decembertől 01.-től)
5Elért pontszám