rendőr-mortem-poszterMagyar cím (Korhatár): Cop mortem (16)
Eredeti cím: Cop mortem
műfaj: Akció
Játékidő / Technikai információ: – perc / –
Mozipremier (USA):
Mozipremier (Magyar): 2016. november 24.
DVD / Blu-Ray megjelenés:
Rendező: Kovalik József
forgatókönyvíró: József Kovalik
Filmstúdió:
Magyar Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

 

Egy ígéretesnek tűnő, magyar készítésű akciófilm bukkanhat Fel a mozikban 2016-ban. Kovalik József Saját kisregényéből készített feszes tempójú, kaszkadőr jelenetekkel zsúfolt produkciót.

történet

A Cop mortem történetének főhősei magyar rendőrök. A budapesti Osztag Rituális gyilkosságok ügyében folytat nyomozást. A feladatuk azonban egyáltalán Nem Egyszerű. Ebben a játszmában Nem csak vadászok, hanem vadak is. A gyilkosságok áldozatai ugyanis egytől-egyig rendőrök, Így egyikőjük sincs biztonságban.

A hajszába végül AZ Interpol beszáll és Egy ügynököt küldenek a magyar fővárosba. John Holdon (Kamarás Iván) Egy kimért és igazi profi, Akit Ugyan Nem fogadnak Tart karokkal, Mégis Komoly segítségére Lehel a magyar erőknek.

A sorozatgyilkosságok szakértőjének számító ügynök Rezes századossal (Páll Zsolt) kezdhet Együtt Dolgozni. A két férfi olykor rivalizál egymással, máskor Pedig vállvetve küzdenek, hiszen a céljuk végtére is Közös.

A rohamtempóban zajló Nyomozás Soran útjuk keménynek tűnő motoros klubokon, egyetemeken és durva hangulatú edzőtermeken ÁT Vezet. A hajsza Soran Pedig Neha Már AZ SEM egyértelmű, Hogy ki kinek AZ oldalán Áll.

Szereplők

Kamarás Iván, Gáti Oszkár, Anger Zsolt, Nagy Zsolt, Gesztesi Károly, Szabó Győző, Páll Zsolt, Salinger Gábor, Götz Anna, Somogyi Zsolt

Képek

rendőr-mortem-jelenetfoto-10 rendőr-mortem-jelenetfoto-09 rendőr-mortem-jelenetfoto-08 rendőr-mortem-jelenetfoto-05 rendőr-mortem-jelenetfoto-06 rendőr-mortem-jelenetfoto-07 rendőr-mortem-jelenetfoto-04 rendőr-mortem-jelenetfoto-03 rendőr-mortem-jelenetfoto-02 rendőr-mortem-jelenetfoto-01

érdekességek

Kovalik József Joseph MacLeod álnéven írta Még annak idején az AZ Élni Vagy pokolra jutni című kisregényt. Az képezte a Cop mortem alapját. Kovalik azonban Nem csak íróként tevékenykedik. Jó ideje kapcsolata van a filmes szakmával, hiszen kaszkadőrként Szamos Hazai Produkcion működött közre.

Tulajdonképpen ennek köszönhető a Cop mortem film elkészítése is. Legalábbis az, Hogy viszonylag A legkedveltebb költségvetésből sikerült tető Ala hozni a produkciót. Kovalik ugyanis amikor ugy döntött, Hogy Szeretne vászonra Álmodni regényét, akkor körbe telefonált egy filmes ismerősök KÖZÖTT és végül Mindenki Melle Allt, Hogy segítsenek elkészíteni a végeredményt.

A főszerepet Kamarás Iván kapta, Aki TÖBB Hazai akciófilmben is feltűnt már, de amerikai produkciók Kisebb szerepeiben is találkozhattunk Már Vele. Mellett azonban Nagy Zsolt, Anger Zsolt, Sylvester Stallone magyar hangja Gáti Oszkár és Szabó Győző is feltűnik. Valamint a magyar rap fenegyereke Ganxsta Zolee is szerepet kapott.

Magyar nyelvű film Művészeti Műhelyek