Énekelj! [Sing] (2016. december 22.-től)
7.1Elért pontszám

ÉNEKELJ-poszterMagyar cím (Korhatár): ÉNEKELJ! (6)
Eredeti cím: Sing
műfaj: Animációs, Vígjáték, Dráma,
Játékidő / Technikai információ: 110 perc / 1,85: 1
Mozipremier (Német): 2016. december 8.
Mozipremier (Magyar): 2016. december 22.
DVD / Blu-Ray megjelenés:
Rendező: Garth Jennings
forgatókönyvíró: Garth Jennings
Filmstúdió: Dentsu, Fuji Television Network, Hammer & Fogók
Magyar Forgalmazó: UIP-Duna Film

 

Az Illumination Entertainment először a Gru-val majd a Minyonokkal bűvölte el igazán a közönséget. 2016 nyarán pedig A kis kedvencek titkos életébe is bepillantást nyerhetünk. A legújabb alkotásuk ez a mozifilm amely egy állati hangversenyre kalauzolja el a nézőt.

Történet

Egy állatokkal teli, de mégis emberi világot mutat be az Énekelj! Buster Moon (Matthew McConaughey) egy előkelő koala, aki egy színházat igazgat. Sajnos a hely vonzereje sokat veszített egykori dicsfényéből. Hősünk azonban egy igazi örök optimista és bármit hajlandó volna megtenni azért, hogy a színház fennmaradjon, esetleg újra hatalmas népszerűségnek örvendjen.

Kétségbeesésében egy őrült tervet eszel ki, amitől azt várja, hogy megmentheti álmai színházát. Megrendezi a világ legnagyobb énekversenyét, ahol méretre és faji hovatartozásra fittyet hányva bárki jelentkezhet. – A rengeteg jelentkező közül talán öt versenyző emelkedik ki igazán.

Egy egér, akinek simulékony hangja és modora van. Aztán ott a tini elefánt, aki kellőképpen lámpalázas, mégis kifejezetten tehetséges. Egy malacanya is jelentkezik a versenyre, egy túlhajszolt asszonyról van szó, aki otthon 25 gyereket nevel, a színpadon azonban csak úgy ragyog.

Akad egy gorilla is, aki ha nem énekel, akkor leginkább gengszter, de szeretne szakítani a kétes múltjával. A punk-rocker tarajos sül pedig arrogáns pasiját próbálja a versenyt felhasználva lerázni magáról.

A karakterek különbözőek, a cél azonban ugyanaz. Mind nyerni szeretnének, hogy örökre megváltozzon az életük.

Szinkronhangok

Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Seth MacFarlane, Scarlett Johansson, John C. Reilly, Tori Kelly, Taron Egerton, Nick Kroll, Nick Offerman, Leslie Jones, Peter Serafinowicz, Beck Bennett, Jay Pharoah, Jennifer Saunders, Rhea Perlman

Képek

 

ÉNEKELJ-jelenetfotok-09 ÉNEKELJ-jelenetfotok-08 ÉNEKELJ-jelenetfotok-07 ÉNEKELJ-jelenetfotok-06 ÉNEKELJ-jelenetfotok-02 ÉNEKELJ-jelenetfotok-03 ÉNEKELJ-jelenetfotok-04 ÉNEKELJ-jelenetfotok-05 ÉNEKELJ-jelenetfotok-01 ÉNEKELJ-jelenetfotok-10

Érdekességek

A több mint 80 zenei slágert felvonultató mozifilm rendezője Garth Jennings (Rémbó fia, Galaxis útikalauz stopossoknak). A dalok között a ’40-es évektől egészen napjainkig felcsendülnek majd slágerek. A rendezés mellett ráadásul a forgatókönyv is Jennings érdeme. A stúdió pedig igazi nagyágyúkat igazolt hangadónak. Matthew McConaughey mellett Reese Witherspoon, Seth McFarlane, Scarlett Johansson, Taron Egerton és John C. Reilly is a csapat tagja volt.

Az Illumination Entertainment számára ráadásul nem ez a film az első zenei beütésű animációs alkotás. Korábban a Lorax is hasonló volt és sikert aratott.

 

Magyar nyelvű film Művészeti Műhelyek


IMDb értékelés: 7,1 pont (/10)

Forrás: IMDb adatlap