Sokan gondolják, hogy a hideg az – baj. Ha közéjük tartozol, akkor válts. De ha szereted a testmozgást a szabadban, a biciklizés nyújtotta szabadságot és híve vagy a környezetvédelemnek, akkor bátran  szállj nyeregbe télen is!

1. Elsősorban az a különbség más évszakokban való kerékpározáshoz képest, hogy okosabban kell felöltöznöd. Úgy, hogy ne izzadj és ne fázz. A kötött vagy laza hurkolású holmin átfúj a szél. Ha műanyagruhába csomagolod magad, akkor fogyni fogsz, egyen tusolás a lezárás.

2. Ha a cégednél van lehetőség lezuhanyozni, az szuper! Te leszel a legfittebb dolgozó, csak érkezz egy fél órával korábban, hogy legyen időd belőni a frizurád.

b2

3. Ha direkt vagy futóruhát választasz az szellőzik és melegít is. Szalonképesebb vagy, ha megérkezel valahová.

<<<Letölthető önéletrajz minták!>>>

4. Egyenlőre nem olyan kemény a tél, hogy hótorlaszok és félrelapátolt hókupacok akadályozzák a haladást. A bicikliutakat épp úgy tisztítják, mint az autóutakat és a járdákat.

Bicycle messengers in a snowstorm

5. A biztonságos parkolás sem akadály. Sem hó alatt, sem jég alatt nincsenek a megszokott biciklis parkolóhelyek. Azért ha hidegebb van, gondolj arra, hogy befagyhat a biciklizárad. Készülj jégoldó sprayvel vagy melegvízzel.

$$$ Jól fizető munkák diplomásoknak! $$$

6. Gondold végig mid szokod fázni legjobban. Legyen hosszú zoknid, hogy ne villanjon ki a bokád. A fejed, füled, nyakad is legyen melegben nehogy megfázz. Vannak, akik szeretik, ha a szájukat is melegíti valamit. Okos gondolat, én nem szeretem, mert bepárásodik a szemüvegem.

b5

7. Kesztyű. Nem érdemes otthonfelejteni. Tartsd a zsebedben, hogy mindig kéznél legyen. Vannak kabátok, amelyeknek van kézvédője is.

8. Az arc és az ajak. Krémezd be! Apróbb esztétikai kellemetlenségektől kíméled meg magadat kis előrelátással.

9. Legyél óvatosabb fékezésnél, ha fagy. Tegyél néhány próbát, hogy élesben hogyan viselkedik a biciklid, és te is megőrizd a lélekjelenlétedet.

b4

10. Víz! Nagyon fontos, hogy elég folyadékot igyál. Épp olyan fontos, mint a nyári biciklizésnél. Ha kiszáradsz fáradtabban tekersz, ha fáradt vagy a szádon át jobban lihegsz, és megfázik a torkod.

10+1. Gyorsabban sötétedik. Legyen rajtad mindig akár több valami, ami világít, visszatükröz és a biztonságodat szolgálja.

 

<<<Angol nyelvi tesztekhez katt ide!>>>

Itt tudod kifejezni, ha tetszett vagy megosztanád másokkal is, amit olvastál: