A kertek alatt jár már a Mikulás! Erre-arra benéz, cégeknél és bevásárlóközpontokban tesz látogatást, de a legtöbb családhoz kedd reggel érkezik.

Emlékeztek Váczi Gergőre, aki tavaly így festett, mint Mikulás? Vajon idén is felölti magára a titkosító jelmezt?

12292763_945287545517317_150447467_n

Sarka Katáékról is emlékezetes ez a felvétel, ami szintén tavaly készült, amikor az igazi Mikulással volt randevújuk Noncsival.

12331666_1638143679806760_1366359570_n

Néhány éve Adáék, Székely Bulcsúék, Kaszás Gézáék, Hujber Ferencék, Csisztu Zsuzsáék, Varga Győzőék gyermekei egymás után vallottak színt a Mikulás előtt jó és rossz tetteikről. Emlékeztek ezekre a képekre?

m4 m5

A kisebb-nagyobb cégek és iskolák is tartanak Mikulás ünnepséget. A szórakozóhelyek, klubok, éttermek, pubok, kávézók is szívesen hirdetnek Mikulás-partykat. Kár kihagyni ezeket!

<<<Letölthető önéletrajz minták!>>>

A családoknál többnyire kedd reggel, azaz december 6-án, Miklós napján surran el a Mikulás. Éjjel vagy hajnalban érkezik és az előző este kitisztított csizmákba helyezi a virgácsot.

m9

Kedves szokás megelőzni reggel a kollégákat, és az asztalukra pici meglepetést tenni, sütit sütni vagy valamilyen rágcsálnivalót vinni, és azzal lepni meg a többieket. Igen kedves figyelmesség.

m0

A sztárok és karitatív szervezetek jótékonysági ajándékozásokat rendeznek, amelyekben különböző feladatokat lehet vállalni az adakozástól a csomagoláson át az ajándék eljuttatásáig.

$$$ Jól fizető munkák diplomásoknak! $$$

Kinél mi kerül a csizmába?

Vannak családok, ahol ilyenkor kizárólag csokoládé és gyümölcs. Vannak, akik ilyenkor adják át azokat az ajándékokat, amelyeket karácsonyra szántak, de aztán jobb ötletük lett.

m8

Hallottunk már olyan történetről is, amikor valaki nem bírta kivárni a karácsonyt, és alig várta, hogy a Mikulás szakállára adhassa át meglepetését.

Akad, amivel praktikusan nem érdemes várni a karácsonyfa érkezéséig, mert addig is hasznát veszi és örülne neki a megajándékozott.

m11

A csizmába kerülhet vacsora meghívás is – Istenem, ez jutott a Mikulás eszébe! Nem is olyan rossz ötlet!

<<<Angol nyelvi tesztekhez katt ide!>>>

Hagyományosan mégis Szent Miklós napja, inkább a Miklós nevűek és a gyermekek napja. Apropó gyerekek! Az interneten akad néhány kellemes, kisebbeknek szóló rajzfilm, ami valóban az igazi szent Miklósról szól.