Register
A password will be e-mailed to you.

Karácsony közeledtével mindig fejtörést okoz a gondos háziasszonyoknak, hogy milyen menü kerüljön az asztalra. Íme néhány klasszikus, de jól bevált étel, amivel biztosan nem fogunk mellé.

1.) Halászlé

karacsonyi_halaszle

Az ünnepindító klasszikus, ha már fortyog a konyhában, akkor biztos lehetsz benne, hogy már csak keveset kell várnod a karácsonyi fogásra. Ahogy az a klasszikus ételeknél lenni szokott, mindenki egy kicsit máshogy készíti, szereti, ami biztos, hogy friss halból az igazi, és elengedhetetlen mellé egy kis csípős paprika, na meg egy jó vekni friss fehér kenyér.

2.) Kocsonya

52807167054554f5621907_93356ff1

Az aszpikos egytálétellé lényegült húsleves nem feltétlenül mindenki kedvence, de idővel mindenki rájön, hogy micsoda remek étel ez. A disznóvágásból származó alkatrészek nagy része ebben az ételben landol, mindenképpen szükséges bele minél több csont és bőr, hiszen ezek nélkül nem lesz igazi remegős a végeredmény. A tányérokba adagolt léhez szinte bármit adhatsz, amit szeretsz, főtt tojással, füstölt
húsokkal gazdagítva lesz az igazi.

3.) Töltött káposzta

karacsonyi_toltott_kaposzta

A szinte egész évben parlagon hagyott óriás lábos ideje karácsonykor jön el, amikor nekiállsz a hatalmas adag töltött káposztának, az egyetlen ételnek, ami felmelegítve a legjobb, ezért aztán jellemzően mindenki hónapokra elegendő adagot készít belőle. Jó sok tejföllel nyakon öntve az igazi.

4.) Rántott hal

rantott_hal_nagy

Halételek nélkül nincs karácsony, a hazai halárusok nagy örömére. A ropogós bundában kisütött hal a legtöbb háztartásban szenteste kerül az asztalra, illetve folyamatosan jelen van az ünnepi időszakban. A legjobb filézett halat választanod, így megúszod a szálkával járó kellemetlenségeket.

5.) Krumplisaláta

majonezeskrumplisalata_2

A krumplisaláta az a köret, ami nélkül viszonylag kevés helyen zajlik le a karácsonyi vacsora. Két nagy tábor van, vannak, akik csak és kizárólag a majonézes változatot hajlandóak fogyasztani és készíteni, és vannak, akik az ecetes verzióra esküsznek, az a legjobb, ha mindkettőből készítesz, hogy mindenki örüljön.

6.) Sült pulyka

karacsonyi_pulyka

Egy szép adag fűszeres, illatos sült szárnyas az ünnepi asztal dísze, hogy egészben sütöd, vagy csak a mellét töltöd aszalt szilvával, az egy nehéz döntés, de meg kell hoznod, azonban bármelyik mellett is teszed le a voksot, rosszul nem járhatsz, mindkettő mennyei finomság, aminek képtelenség ellenállni.

7.) Kacsa sült

kacsacomb_nagy

A karácsonyi kacsa sült elkészítése elsőre nehéz feladatnak tűnik, pedig elkészítése egyáltalán nem bonyolult.Sőt, az ünnepi asztal egyik kedvence lehet a jól elkészített, belül omlós, kívül ropogós kacsasült, és ezt nem is olyan nehéz elérni, mint gondolnád.

+1 tuti, ami mindenkinek bejön

Rántott hús

rantott_hus

Minden nap ünnepnap, amikor rántott hús kerül az asztalra, ezt az ételt tényleg mindenki szereti, igazi jolly joker, amit bármikor süthetsz, ráadásul nem is bonyolult, és bármilyen körettel zseniális fogás.