Az Update módszer lényege az, hogy semmilyen táplálékot nem kell megvonnunk magunktól, csak az a nem mindegy, hogy miből mennyit és mikor eszünk. Emellett természetesen nagyon fontos a mozgás, lehetőleg minél gyakrabban, mindegy, hogy mit.

images-1

Sok ember számára azért kínszenvedés a diétázás vagy a fogyókúra, mert szinte mindenről le kell mondania, és csak egy, vagy néhány élelmiszert vehet magához hosszú időn keresztül. A Update lényege nem az önmegtartóztatás, hiszen bármit lehet enni, semmit nem kell megvonni a szervezettől.

Az ételeket három nagy csoportba vannak osztva, a délig, a délutánig és a bármikor ehető ételek.

A csak délig ehető ételek csoportjába a cukros és lisztes ételek tartoznak, például a kenyér, péksütemények, cukros üdítőitalok, chipsek, és minden más, ami nehezen emészthető. Ezekből kizárólag délelőtt fogyaszthatunk, akkor is csak mértékkel. Az emberek java része olyan dolgok után sóvárog, amit nem kaphat meg.

A délutánig fogyaszthatók csoportjába a kevésbé cukros élelmiszerek, néhány gyümölcs és zöldség került. Ilyen például a krumpli, a rizs, italok közül a sör vagy a 100%-os gyümölcslevek. Utóbbi azért, mert hiába nem tartalmaz hozzáadott cukrot, a szirup, amiből készítik, igen.

A harmadik csoportban lévő élelmiszerek bármikor ehetőek. Ezek egyáltalán nem tartalmaznak lisztet vagy cukrot, bármikor, bármennyit lehet belőle enni vagy inni. Ilyenek például a nem túl zsíros húsok, sok gyümölcs, zöldség, fűszer, italok közül a száraz szeszes italok, a víz.

images

Mivel a  Update nem egy szimpla fogyókúra, ezért akár egy életen át tartható. Ha már elértük a kívánt testsúlyt, akkor akár lazábban is alkalmazhatjuk a módszert, a lényeg az, hogy a cukros és lisztes ételek bevitelének mennyiségét azért lehetőleg minimálisra csökkentsük.

images-3

A mozgás elengedhetetlen, így az életmód alkalmazása mellett mozogni is kell. Mindegy, hogy mit, néhány perc is csodákra lehet képes, de azért igyekezzünk minél többször sportolni. Ez egyrészt meggyorsítja a fogyási folyamatot, másrészt pedig egészséges.