A diéta egy nagyon alacsony kalóriatartalmú étrendet tartalmaz, mely során főként káposztalevest kell fogyasztanunk. A káposztaleves diéta rövid ideig tartható és működőképes, átmeneti koplalást jelent. 

A káposztaleves diéta több variációja létezik, már több szervezet és személy kívánta magának tulajdonítani a diéta felfedezését. Mindegyik verzióban közös, hogy nagy mennyiségben kell fogyasztani a káposztalevest és nagyon kevés “mást” ehetünk emellé. A káposztaleves hatalmas fogyást eredményez, a kalóriamegvonás következtében akár 10 kilogrammot is fogyhatunk egy kúra alatt. Viszont fontos, hogy egy hétnél tovább tilos követni, mert a súlyos kalóriamegvonás súlyos következményekkel járhat. 

index1

 

A káposztaleves diéta jól hangzik: annyi káposztalevest ehetsz, amennyit csak akarsz, ez a sok folyadék pedig eltelít. További előnye, hogy a 7 minden napján fogyaszthatunk valami különlegeset, egy kevés izgalom engedélyezett a diétában. Viszont nem megengedett az alkoholos italok, a cukros üdítők fogyasztása, csak cukrozatlan gyümölcslevek, teák és víz fogyasztható.

A káposztaleves receptje változtatható, de minden esetben tartalmaznia kell a káposzta mellett hagymát, paradicsomot, zöld paprikát, zellert, sárgarépát.

Káposztaleves recept

Hozzávalók:

  • 1,5 kg káposzta
  • 4 kis fej vöröshagyma
  • 4 sárgarépa
  • 2 zöldpaprika
  • 2 zellergumó
  • 2 leveskocka
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

A  káposztát mosd meg alaposan, majd vágd egészen apró csíkokra. A vöröshagymát, a sárgarépát és a zellergumót pucold meg, és darabold őket közepes nagyságúra a zöldpaprikával együtt.

Tedd fazékba a káposztával, és annyi vízzel engedd fel, hogy éppen ellepje a hozzávalókat. Ízlésed szerint sóval, borssal fűszerezd, miután hozzáadtad a leveskockát.

Nagy lángon forrald fel, majd vedd vissza a tüzet, és hagyd, hogy nagyjából fél óra alatt készre rotyogjon. Amikor minden puha, szedd tányérokba, és a felaprított petrezselyemmel tálald.

letoltes

+1 jó tanács:

A káposztaleves diéta minden emberre máshogyan hat. Bizonyos emberek képesek arra, hogy jól kezeljék a kevés szénhidrát, kevés fehérje tartalmú diétát, mások azonban sajnos nem. Ha a diéta során megvárod, amíg nagyon éhes leszel, akkor ez az egész iszonyatosan nehézzé válik. Ha nagyon nehezen viseled a diétát, akkor vegyél magadhoz egy kevés fehérjét: tojásfehérjét, csirkemellet, szárított magvakat, mert így a tüneteid gyorsan elmúlnak.