Az elmúlt hónapban volt olyan hét, hogy háromszor sütöttem meg. Könnyű, gyors és olyan gyorsan elfogyott, hogy nem törtem a fejemet új recepteken. Aki jött, és megkóstolta, annak rögtön csomagoltam is.

at0

Az alma fajtái között volt eltérés, de nem tudnám megmondani, hogy melyik ízlett jobban. Mindegyik más volt. Készítettem vékonyra szeletelt almával, aztán vastagabbakkal, több fahéjjal és kevesebbel. Sőt, a lisztet is variáltam durum- vagy hajdinaliszttel.

Természetesen a cukor helyett is hol xilitet, hogy stiviát vagy mást használtam. De nem mondhatnám, hogy bármelyikből fajta tortából kevesebb fogyott volna vagy kisebb siker lett.

at4

<<<Letölthető önéletrajz minták!>>>

Nézzük hát a receptet!

  1. lépés

125 g kristálycukor

125 g vaj

10 g vaníliáscukor

reszelt citromhéj

Ezeket az összetevőket habosra keverjük.

2. lépés

3-4 almát cikkelyekre vágunk (én meg szoktam hámozni)

at1

3. lépés

2 tojást adok az 1. lépésben elkészített anyaghoz.

4. lépés

125 lisztet és
1 tk sütőport

összekeverek, és egy fakanállal hozzáforgatom a többi anyaghoz.

5. lépés

Sütőformába öntöm. Nem lesz túl vastag, ha a normál 22-26 cm-es kapcsos tortaformád van. Ezért ha magasabb tortát akarsz, válassz kisebb tortaformát vagy tepsit.

at2

6. lépés

Az almával szépen, sűrűn körberakom a tetejét, hogy fedjék egymást.

$$$ Jól fizető munkák diplomásoknak! $$$

7. lépes

Igen gazdagon meghintem fahéjas cukorral.

8. lépés

180 C sütőben, kb. 40 percig sütöm.

at3

Ne tévesszen meg a tűpróba, hiszen az almának elég nagy a nedvességtartalma. Nem érdemes tovább sütni, mert száraz lesz. Ha mégis száraznak érzed, verj fel gyorsan egy tejszínhabot, és azzal tálald.

 

<<<Angol nyelvi tesztekhez katt ide!>>>

Ha még van egy kis időd, süthetsz hozzá néhány almát, fahéjjal és azt is mellé teheted a tányérra.

Egy biztos: az alma, fahéj-combóval nem fogsz tévedni!