Nőként sem közömbös számunkra, hogy kik az év legjobban fizetett férfi sportolói. A Forbes magazin idei listája tartogatott néhány meglepetést.

1. A portugál Cristiano dos Santos Aveiro, azaz Cristiano Ronaldo végzett a dobogó élén. Az első  klubjához 8 évesen szerződő játékos a mostani nyarat megelőző egy évben kicsit több, mint 24 milliárd forintnyi összeget keresett. Ezzel ő az első focista, aki a lista első helyére került. Az alkoholt nem fogyasztó, nem dohányzó Rondaldo szereti az autókat, a szép házakat, tárgyakat.

Az igényes életet kedvelő Ronaldo egy szimpátia lista élén is állhatna, hiszen a legkedveltebb sportoló is. Számtalan karitatív akciójának híre gyorsan terjed a világhálón. Segített már gyerekeken, betegeken, hajléktalanokon, adományozott kórháznak, és földrengés áldozatainak szervezett jótékonysági labdarúgójátékokat.

cristiano_ronaldo_1

2. Lionel Messie, kicsit lemaradva, a második helyet tudhatja magának közel 22 és fél milliárd forintnyi dollárbevétellel. Az FC Barcelona labdarúgója ezzel a summával az első három helyből kettőt máris lefoglalt sportágának.

lionel_messi_1

3. LeBron James idén több, mint 21 milliárd forintnyi dollár adózás előtti jövedelmet költhetett el. A kosárlabdázó elsőként került fel a listára, lekörözve kollégáját, Michael Jordant.

Oct 30, 2014; Cleveland, OH, USA; Cleveland Cavaliers forward LeBron James (23) reacts in the third quarter against the New York Knicks at Quicken Loans Arena. Mandatory Credit: David Richard-USA TODAY Sports ORG XMIT: USATSI-186268 ORIG FILE ID: 20141030_ajw_ar7_281.JPG

3+1. Roger Federer szerény 18,6 milliárdjával bár negyedik ezen a listán, valójában az előkelő első hely is megilleti, hiszen a legjobban kereső egyéni sportolóként végzett.

roger_federer_1

A golfozó Tiger Woods került le a listáról, aki sérülése miatt az idei évben kevésbé volt aktív, illetve az ökölvívó Floyd Mayweather Jr. visszavonult, de még így is mindketten bent vannak az első 20 legjobban kereső férfi sportoló között.