A téli hónapokban kevesebb vitamint juttatunk a szervezetünkbe, viszont több energiára van szükségünk a hideg idő miatt.

Ahhoz, hogy a lehető legkedvezőbb formában juttassunk be jótékony hatású táplálékot, jó tudnunk, hogy fűszerekkel is felpezsdíthetjük magunkat.

3246-3834-thickbox

Fahéj:

 

A fahéj hozzájárul testünk szénhidrát-cukor egyensúlyának fenntartásához.

Napi egy teáskanálnyi fahéj akár 30 százalékkal csökkenti a magas vérnyomást, az elhízás, a magas koleszterinszint okozta anyagcserezavar kialakulásának lehetőségét.

cinnamon-sticks

Mindezek mellett pedig a sokakat kínzó puffadást is elűzi emésztésserkentő hatása miatt.

Szívbetegség esetén reggel a pirítósra a dzsem vagy vaj helyett tegyünk fahéjat mézzel összekeverve.

Csökkenti a koleszterinszintet, a méz és fahéj kombinációja visszaadja az erek rugalmasságát.

fahej1

Fogyókúrázóknak fahéjas alma vagy a fahéj mézzel étkezés előtt egy kanállal ajánlott.

<<<Letölthető önéletrajz minták!>>>

Dió:

Változatos felhasználása mellett kiemelkedően sok jótékony hatással bíró gyümölcs a szervezetünkre is.

stucammx

A dióban található esszenciális zsírsavaknak köszönhetően a vérnyomásunkat a normál értéken belül tartja, persze ehhez rendszeres fogyasztásra van szükség.

Tartalmazza emellett azokat az antioxidánsokat, amik a rákos megbetegedések kialakulását hivatottak megakadályozni, illetve a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát csökkentik.

3d4e79368f9dd6e20b5fdac68726ddae

A dióolaj erőteljes, jellegzetes íze remek ízesítő salátákhoz. Linolsavat tartalmaz, ami immunerősítő, emellett dúskál az E-vitaminban is.

<<<Angol nyelvi tesztekhez katt ide!>>>

Narancs:

A lédús gyümölcsnek emésztést segítő, gyomorerősítő, vértisztító hatása van.

3

Még mielőtt megemésztődik, a narancs savas, viszont a benne található, lúgos ásványi anyagok segítik helyreállítani a testünk Ph értékét.

Egyértelműen segíti a vesebetegségek kialakulásának megelőzését, amennyiben narancslé formájában fogyasztjuk, napi egy nagy pohár frissen facsart gyümölcslével.

narancs2

Egyik legfontosabb funkciója az immunrendszer erősítése a benne található C-vitamin miatt, viszont magas rosttartalma miatt a székrekedést is megakadályozza.

$$$ Jól fizető munkák diplomásoknak! $$$

Gyömbér:

A természet patikájában a gyömbér helyettesíti leginkább a gyógyszereket az eddig felsoroltak közül.

 

index

Gyulladáscsökkentő hatással bír, így ízületi gyulladásokkor, fájdalmakkor ajánlott használni.

Fogyasztása a gyulladáskeltő anyagok képződését is megakadályozza. Tea formájában remek görcsoldó, legyen szó menstruációs görcsökről vagy bélgörcsökről, emellett megelőzi a puffadást is.

29644

A gyömbér segít az utazási rosszullét megelőzésében, vérkeringés-javító hatása van, influenza ellen pedig az egyik legjobb szer.

Ha fogyasztani akarjuk, akkor fél liter teához kb. 2 dkg gyömbért adjunk.

Szegfűszeg:

Az orvostudomány sokáig az emésztés helyreállításához, hasmenés és gombás fertőzések ellen, valamint légúti panaszok enyhítésére használta a szegfűszeget.

4

 

Eugenol és kariofillén tartalmának, valamint a csersavnak köszönhetően baktériumölő hatása van, emellett fertőtlenít, és leköti a rákot okozó szabad gyököket.

Tea formájában gyakran használták és a mai napig használják impotencia kialakulása ellen vagy vágyfokozóként.

tea_2

A használati utasítás szerint törjünk össze 2-3 szegfűszeget, majd adjunk hozzá egy bögrényi forró vizet, és fekete teával keverjük el. Ízlés szerint lehet ízesíteni.