Karácsonykor is szeretem, ha nem csak az asztalon, hanem a székekre is kerül dekoráció. Íme, 10 tipp, amit neked is ki kell próbálnod!

1. Kedves, jelképes kis darab. A dekoráció készülhet papírból és lehet keményített, horgolt szív is. A felerősítése gyerekjáték.

Választhatsz natúr, természetes kötözőt, rafiát, színes, piros-zöld vagy arany szalagot.

szek5

2. Piros-zöld. A szalagot, attól függően, hogy mennyire tapad meg a háttámlán, érdemes felerősíteni. Ez történhet néhány erősebb öltéssel, kétoldalú ragasztóval vagy tépőzárral.

A dísz elkészítésénél vagy megvásárlásánál ügyelj rá, hogy ne potyogjon, vagy ne lehessen könnyen lesodorni róla a darabokat.

szek2

3. Meseszép. A tüll vagy más vékony, áttetsző fehér anyag légiességet kölcsönöz a széknek. Néhány öltéssel érdemes összetűzni az anyagot, nehogy szétcsússzon, ha valaki ficereg a széken.

szek4

4. Valóban szék, sőt trón, de kakukktojás. Ezt is látják a vendégek és talán a gyerekeket is elszórakoztatja a látvány. A neten készen is vásárolhatsz ilyen szettet.
szek8

5. Térjünk vissza a székek világába. Ez csodálatos. Anyaggazdagság, színharmónia és nagyvonalú elegancia jellemzi ezt a székruhát. A méteráru boltban tanácsot is tudnak adni, miből hány méterre van szükséged, esetleg meg is varrják neked.

szek7

7. Nagyon kedves, angyali darab. Készen is kapsz ilyen szárnyakat, de drótkeretre feszített tüllel el is készítheted.  Ember nincs, aki ezen ne mosolyodna el.
szek3

8. A Mikulás bár levonul a térképről december 6-tal, de ismerve az amerikai filmkultúra hatását néhány otthonban marad Szentestéig. A Mikulássapkás székruhát ezekbe a lakásokba ajánljuk.
szek1

9. A képen látható, hogy az asztalra is került a gömbökből. A kék-arany színt kedvelők bizonyára külön örülnek ennek a székruhának. A kétoldalú ragasztó nagy szolgálatot tehet felerősítéskor.

szek6

10. Igen, ez egy tavaszi kép, de az ötlet nagyon jó! Az ülés színét és a dekorációt kell már csak karácsonyi hangultúra alakítani. De ez annyira jó darab, hogy én meg fogom csinálni idén!

szek9

10+1. Ez a tökéletes! Remélem az interneten létezik még a további székekre rénszarvas és Mikulás manós székruha is. Ez lenne a legkevesebb!

szek0

 

Tetszett? Itt kifejezheted: