A boltok telítettek csábítónál csábítóbb ajándékokkal, olyannyira, hogy nem tudjuk eldönteni, hogy mit vegyünk. Vagy a potenciális ajándékok milliói közül egyszerűen nem találunk semmi személyre szólót és-vagy elérhető áron. Ismerős az érzés? És mit teszünk ilyenkor? Elnapoljuk a karácsonyi ajándékok témáját, majd az utolsó pillanatban veszünk valamit, amit szívünk szerint nem igazán vennénk meg.

 

 

kepkeret

Azonban sokkal nagyobb örömet szerezhetnek a saját készítésű ajándékok, személyes és egyedi dolgok, mint az egységes áruházi ajándéktárgyak. Nem beszélve arról hogy a saját kezűleg készített ajándékok többnyire olcsóbbak is, így ha nagy a családunk vagy a baráti körünk, egy kész vagyont spórolhatunk!

x472882_oem_ajandektasak_nagy_267x137x33_cm_karacsonyi_csatnaka02-jpg-pagespeed-ic-ssiix5-c5z

  Íme néhány egyszerű ötlet:..

Gyertya –gyertyatartó

Egy nőnek soha nincs elég cipője, táskája – és illatos gyertyája! Édesanyánknak, barátnőinknek, testvéreinknek viaszreszelékből roppant egyszerűen készíthetünk saját kezűleg gyertyákat (Tipp: illatosítsuk néhány csepp illóolaj vagy étel kivonattal, pl vanília, citrom, jázmin vagy levendula stb!).

kargyertyak

Ha nincs erre időnk, olcsó tömbgyertyákat könnyen és gyorsan dekorálhatunk gyöngyfüzérrel vagy akár mintákat is festhetünk rájuk! Csomagoljuk egyszerű celofánba, széles selyem vagy csipke szalaggal átkötve! Egyszerű üveg vagy kerámia gyertyatartókat is könnyen személyessé varázsolhatunk néhány festett mintával!

gy

Képkeret

Egy egyszerű, de nagyszerű ajándék szeretteinknek, barátainknak. A lakásfelszerelési boltokban lehet kapni olcsó fakereteket, amiket ízlés szerint lehet dekorálni – gyöngyökkel, színes vagy glitter festékkel, bársony, selyem szalagokkal, kagylókkal stb – de be lehet festeni egyszerű páccal vagy speciális dekor módszerekkel is (antikolás, márványozás stb). Az elkészült képkeretbe természetesen egy emlékezetes fényképet is tehetünk – tuti sikeres ajándék lesz!

2

Fényképalbum

Nagyszülőknek, és barátainknak kiváló ajándékként szolgálhat egy speciálisan összeállított fotóalbum az elmúlt év emlékezetes pillanatairól. Ha nem vagyunk eléggé kreatívak, vagy nincsen időnk, online is lehet digitális képekből egy albumot rendelni (és egyéb ötletes fényképes ajándéktárgyakat is mint pl naptár, kulcstartó, szalvéta, tányéralátét stb).

4

Bár ezek kivitelezése profi, a saját kezűleg készített album sokkal személyesebb! Ha nincs nyomtatónk, az sem baj – olló, ragasztó, és néhány színes toll segítségével hagyományos fényképekből csodálatos kollázsszerű albumokat készíthetünk!

3

Egyedi ajándékok

Az interneten rengeteg online szolgáltatás létezik, akik egyedi fényképekkel vagy felirattal ajándéktárgyakat, pólókat személyessé tesznek. De ezt magunk is meg tudjuk csinálni. Ha tudunk számítógépet és nyomtatót használni, válasszunk ki egy fotót, vagy tervezzünk egy humoros feliratot, majd nyomtassuk ki vasalható matricákra, amelyekkel dekoráljunk pólókat, párnahuzatokat, és egyéb textil vagy ruha darabokat.  Egyszerű bögréket, tányérokat és vázákat kerámia festékkel lehet egyedivé tenni.

pic_egyedi-ajandekok_475144_large