3+1 tipp hogyan szeresd a tested

 

Télen raktároz a szervezet. Kész kitolás: ha felet eszünk meg, abból kettőt megtart, hogy melegítsen. Mit tehetsz?

1 Elfogadod

Mert, hogy a tél már csak ilyen. Ilyen volt tavaly, tavalyelőtt és azelőtt is. Csak feleslegesen rontod el a kedved vele, hogy minden évben télen azon bánkódsz, hogy kövér vagy, nyáron azon, hogy meleged van. Vagy fordítva: nyáron, hogy kövér vagy és télen, hogy hideg van. Akkor vegyél inkább télre egy számmal nagyobb nadrágot és szoknyát.

 

viz1

2. Legalább heti három edzés

Egy kedves barátném ezt használja szerelmi bánat, „hülyemindenki” és minden negatív felbukkanásakor. Megemeli a heti edzéseit sűrűbbre vagy hosszabbra. Nehezebbre vagy újra. Meg kell mondjam, elég jól néz ki… Pedig az elmúlt két évben még boldog is, és jó munkahelye van. Azt mondja, hozzászokott, hogy sport után jól érzi magát.

viz3

 

3. Felét, negyedét, nem cukrost

Kevesebb és okosabb étkezés. Akár kalóriaszámlálás. Akár a fehérjét a szénhidráttal ne, tehát hús nem krumplival, hanem salátával. Akár este 6 óra után már nincs „se vacsi, se nasi”. A röviditaloknak nagyon magas a kalóriatartalma. Ha tudsz néhány ilyen pontra fókuszálni, könnyebb szívvel eszel meg néhány szaloncukrot és anya karácsonyi lakomáját.

viz5

3+1. Több és még több víz

A víz telít, a víz méregtelenít, a víz a legfontosabb alkotóelemünk. Testünk %-a víz. A szomjúságot könnyű összekeverni az éhségérzettel. Sőt, az már nem jó, ha szomjas vagy, akkor már rég inni kellett volna. Ha cserepes az ajkad, több a ráncod, egyszerűen kisimíthatod napi 2-3 liter vízzel.

viz2

 

Gyorsabb és jobb lesz az anyagcseréd is, tehát nem parkolnak nálad a fölösleges salakanyagok, amelyek felpuffasztanak. A víz garantáltan színezék- és adalékmentes. Ha teheted, iktass be néha másfajta vizet is. A változatosság gyönyörködtet, és még az íze is más. Ha unod, tegyél bele citromot, kevés szörpöt. Vagy változtasd, hogy miből iszod: pohár, kis palack stb.