jack-reacher-nincs-visszaut-poszter-1Magyar cím (Korhatár): Jack Reacher: Nincs visszaút (16E)
Eredeti cím: Jack Reacher: Never Go Back
Műfaj: Akció, Krimi,
Játékidő / Technikai információ: – perc / 2.35 : 1
Mozipremier (USA): 2016. október 21.
Mozipremier (Magyar): 2016. október 20.
DVD / Blu-Ray megjelenés:
Rendező: Edward Zwick
Forgatókönyvíró: Richard Wenk, Edward Zwick,
Filmstúdió: Paramount Pictures, Skydance Productions,
Magyar forgalmazó: UIP-Duna Film

Tom Cruise ismét ügynöknek áll, ez alkalommal viszont nem Ethan Hunt bőrébe bújik, hanem másik sikeres figuráját Jack Reacher-t kelti életre. A második rész még több akciót és kaszkadőrmutatványt ígér.

Történet

Jack Reacher-nek (Tom Cruise) továbbra sem könnyű lenni. Hősünk visszatér Virginiába, régi bázisára. Célja nem is feltétlen egy újabb akció, hanem egy kellemes vacsorát szeretne elkölteni egy csinos hölggyel. Susan Turner (Cobie Smulders) mellesleg parancsnok, Reacher korábbi barátnője és katonatársa.

A vacsora azonban meghiúsul, mivel a nőt kémkedéssel vádolják és rögvest rácsok mögé zárják. Jack úgy dönt segít a nőn, de hamar rá kell jönnie, hogy ezzel a lépésével a saját nyakába is nem kívánt ellenséget ereszt. Susan és Jack is komoly bajba kerülnek, együtt szöknek meg. Majd a hatóságok elől bujkálva igyekeznek tisztázni magukat.

Szereplők

Tom Cruise, Cobie Smulders, Robert Knepper, Chase Savoie, Danika Yarosh, Aldis Hodge, Sue-Lynn Ansari, Patrick Heusinger, Holt McCallany, Teri Wyble, Tilton Lipoma, Madalyn Horcher, Sabrina Gennarino, Abbie Gayle, Jason Douglas,

Képek

jack-reacher-nincs-visszaut-jelenetfoto-01 jack-reacher-nincs-visszaut-jelenetfoto-02 jack-reacher-nincs-visszaut-jelenetfoto-03 jack-reacher-nincs-visszaut-jelenetfoto-04 jack-reacher-nincs-visszaut-jelenetfoto-05 jack-reacher-nincs-visszaut-jelenetfoto-06 jack-reacher-nincs-visszaut-jelenetfoto-07 jack-reacher-nincs-visszaut-jelenetfoto-08 jack-reacher-nincs-visszaut-jelenetfoto-09 jack-reacher-nincs-visszaut-jelenetfoto-10

Érdekességek

A 2012-es Jack Reacher nem múlt el nyom nélkül. A végeredmény egy Tom Cruise főszereplésével készült kellemes akciófilm volt, amelyet akkor még Christopher McQuarrie rendezett. Az 57 millió dollárból készült film végül világszerte majd 220 millió dollárt termelt. Ezt pedig a stúdió elég korrektnek gondolta ahhoz, hogy folytatásért kiáltsanak.

McQuarrie nem vállalta az újabb részt, Tom Cruise viszont meggyőzhető volt. Ráadásul ez alkalommal sem akart fejest ugrani az ismeretlenbe. Így Edward Zwick rendezőt beszélte rá a rendezésre, akivel korábban Az utolsó szamuráj forgatásain is együtt dolgoztak.

A történet természetesen ez alkalommal is Lee Child regénye alapján készült. Az író regénysorozatának nyolcadik kötetét, a Nincs visszaút címűt vitték vászonra.

A film forgatásait tavaly októberben kezdték meg, a stáb eleinte leginkább New Orleans és Louisiana környékén forgatott.

A forgatókönyv megírásából Zwick is kivette a részét, de az Oscar-jelölt Marshall Herskovitz is a segítségére volt. Ez nem is meglepő, ők ketten Az utolsó szamuráj esetében is együtt dolgozhattak. Viszont most Richard Wenk is kapott beleszólást a sztori alakításába. Nem csoda, hiszen az utóbbi időben néhány izgalmas akciófilmen dolgozott már – A mestergyilkos, A feláldozhatók 2. része vagy a felújított A hét mesterlövész is szerepel a listáján.

Magyar nyelvű film előzetes

IMDb értékelés: 6,3 pont (/10)

Forrás: IMDb adatlap

Jack Reacher 2: Nincs visszaút (2016. október 20.-tól)
6.3Elért pontszám