az-ejszaka-torvenye-poszterMagyar cím (Korhatár): Az éjszaka törvénye (BA)
Eredeti cím: Live By Night
Műfaj: Krimi, Dráma,
Játékidő / Technikai információ: – perc / 2.35 : 1
Mozipremier (USA): 2017. január 13.
Mozipremier (Magyar): 2017. január 12.
DVD / Blu-Ray megjelenés: –
Rendező: Ben Affleck
Forgatókönyvíró: Ben Affleck, Dennis Lehane (regény)
Filmstúdió: Appian Way, Pearl Street Films, Warner Bros.
Magyar forgalmazó:

Ben Affleck ismét egy saját rendezésű filmjében játszik főszereplőt. Sőt Az éjszaka törvényének forgatókönyvét is Affleck szerezte. A sztori egészen az amerikai szesztilalom idejére repíti vissza a nézőt.

Történet

Az éjszaka törvénye Dennis Lehane azonos című regénye alapján készült. Az 1920-as, 1930-as évek Amerikájában járunk, a főhősünk pedig egy fiatal férfi (Ben Affleck), aki Floridában lesz nagymenő gengszter. Ott ahol a bűnözésnek korábban szinte nyoma sem volt. Az út nem egyszerű és rengeteg törvénytelen dolgon verekszi magát keresztül Joe Coughlin, aki nem mellesleg a bostoni rendőrkapitány fia. Floridai karrierjét pedig szeszcsempészettel kezdi, ez után viszont szinte megállíthatatlan lesz és bármit megtehet.

Szereplők

Ben Affleck, Scott Eastwood, Elle Fanning, Zoe Saldana, Sienna Miller, Chris Sullivan, Anthony Michael Hall, Brendan Gleeson, Titus Welliver, Chris Messina, Chris Cooper, Max Casella, Derek Mears, J.D. Evermore, Robert Glenister

Képek

az-ejszaka-torvenye-jelenetfoto-05-150x150 az-ejszaka-torvenye-jelenetfoto-04-150x150 az-ejszaka-torvenye-jelenetfoto-03-150x150 az-ejszaka-torvenye-jelenetfoto-02-150x150 az-ejszaka-torvenye-jelenetfoto-01-150x150

Érdekességek

A Warner Bros. már 2012-ben megszerezte a történet megfilmesítésének jogait. Akkor úgy tűnt, hogy Leonardo DiCaprio kaphatja a főszerepet. Ő viszont nem vállalta ezt, a Warner pedig úgy döntött, hogy Ben Affleck kezébe adja a jogokat. Ez több okból is jó döntés lehet. Affleck ugyanis korábban már rendezett Dennis Lehane sztorit. A Hideg nyomon című filmje is Lehane egy írása alapján készülhetett el. Másrészt pontosan tudjuk, hogy neki ehhez is van tehetsége. Az éjszaka törvénye már a negyedik rendezése.

A film eredetileg kicsivel korábban készülhetett volna el. Ben Affleck viszont elvállalta a Holtodiglan főszerepét, mert nem akarta kihagyni a lehetőséget, hogy David Fincher-rel dolgozhasson együtt. Így Az éjszaka törvénye kicsit háttérbe került, pláne mert a Holtodiglan után Batman-ként is helyt kellett állnia.

A főbb női szerepekben Elle Fanning, Zoe Saldana és Sienna Miller lesz látható habár korábban Lindsay Lohan és Jennifer Lawrence neve is felmerült Az éjszaka törvénye kapcsán.

Dennis Lehane regényíró kifejezetten örült, amikor meg tudta, hogy Ben Affleck nem csak rendezi a történetéből készült filmet, hanem főszereplője is lesz. Lehane szerint Affleck kifejezetten jól alakította a karaktert. Talán azt is leszögezhetjük, hogy nem csak Lehane volt elfogult. A tesztvetítések közönsége is megvolt elégedve a színész alakításával.

Magyar nyelvű film előzetes