Egy démon-arca-poszterMagyar cím (Korhatár): A démon arca (16E)
Eredeti cím: megtestesült
műfaj: Horror, Thriller
Játékidő / Technikai információ:  91 perc / –
Mozipremier (Francia): 2016. október 12.
Mozipremier (Magyar): 2016. december 8.
DVD / Blu-Ray megjelenés:
Rendező: Brad Peyton
forgatókönyvíró: Ronnie Christensen
Filmstúdió: IM Global, Blumhouse Productions
Magyar Forgalmazó:  InterCom

 

Brad Peyton nem olyan régen még egy katasztrófa filmmel rukkolt elő, most pedig egy démonos darabbal érkezik. Ennek a főszerepében Aaron Eckhart igyekszik borsot törni a démonok orra alá.

Történet

Dr. Seth Ember (Aaron Eckhart) egy tudósember. Ennek ellenére tisztában van a démonok és a gonosz létezésével. Sőt igyekszik is harcolni ellenük. Ám nem a megszokott módszereket választja, egy sajátos technikával igyekszik megszabadítani az embereket a gonosztól. Seth ugyanis képes beférkőzni a másik elméjébe és onnét aztán gyökerestől kitépni és kiűzni a démont.

Hősünknek ez alkalommal egy fiún kell segítenie, ám Dr. Ember-nek egyáltalán nincs könnyű dolga, élete eddigi legnehezebb ördögűzése előtt áll. A fiút megszállt démon ugyanis erősebb, mint bármelyik korábbi gonosz.

Szereplők

Carice van Houten, Aaron Eckhart, David Mazouz, Matt Nable, Breanne Hill, Keir O’Donnell, Emjay Anthony, Catalina Sandino Moreno, Karolina Wydra, Mark Steger, Tomas Arana, Ashley Green Elizabeth, John Pirruccello, Mark Henry, Petra Sprecher

Képek

 

Egy démon-arca-jelenetfoto-05 Egy démon-arca-jelenetfoto-04 Egy démon-arca-jelenetfoto-03 Egy démon-arca-jelenetfoto-02 Egy démon-arca-jelenetfoto-01

Érdekességek

 

Az interjúk szerint Aaron Eckhart igazán sokat és igazán komolyan készült erre a szerepre, szerette volna ha a részéről minden tökéletesen alakul.

A dolog érdekessége lehet, hogy mind ő, mind pedig a fiatal srácot alakító David Mazouz szerepeltek már korábban is ugyanabban a filmben. Igaz közös jelenetük nem volt. Mindketten felbukkantak A sötét lovagban. Eckhart ugye Harvey Dent majd Kétarc szerepében tűnt fel. David Mazouz pedig a fiatal Bruce Wayne-t alakította. Utóbbiból persze nem kaptunk túl sokat. A film egyik szerepére Rosario Dawson-t is kiszemelték. A színésznő azonban végül nem tudta elvállalni a szerepet, így Catalina Sandino Moreno lett a befutó.

Talán nem meglepő dolog, hogy A démon arca az elmúlt évek legtöbb horrorfilmjét készítő Blumhouse Production berkeiben készülhetett el.

A film forgatókönyvét Ronnie Christensen készíthette el, aki annak idején szintén egy horrorral kezdte meg pályafutását, ez volt A szörny, ahol a gonosz lény egy krokodil volt. Később A 109. utas és a Halle Berry főszereplésével készült a Sötét hullám került ki a kezei közül.

A rendező Brad Peyton először rendezett horrorfilmet. Annak idején egy teljesen más jellegű filmmel mutatkozott be, a Kutyák és macskák egy részét készítette el, legutóbb pedig Dwayne Johnson-nal dolgozott együtt a Törésvonalon. Ez utóbbinak készítik a folytatását is, ám előbb a Rampage című film jöhet majd Peyton pályafutásában, ahol szintén Johnson lesz a főszereplő.

 

Magyar nyelvű film előzetes

IMDb Értékelés: 7,7 pont (/ 10)

Forrás: IMDb adatlap

A démon arca [Incarnate] (2016.december 08.-tól)
7.7Elért pontszám