Olyan ajándékötleteket gyűjtöttünk össze, amiket te készítesz. Jól ismered és tudod, hogy mit szeret. Hidd el, örülni fog, hogy tőled kapta!

Spa with pink salt, roses and candles, selective focus

1 Annak, aki szeret pancsolni: FÜRDŐSÓ HÁZILAG

Hozzávalók: 100 gramm durva szemű sóhoz 5 csepp illóolaj és 1-2 ek gyógynövény, fűszer, virágszirom. Opcionálisan 1-2 tk szódabikarbóna, amitől pezseg és természetes színezék, ha színeset szeretnél.

diy2

Elkészítés: egyszerű befőttes üvegbe fürdősót (és szódabikarbónát) öntünk. Belekeverjük a levendula illóolajat (, a színezéket) és összerázogatjuk. Néhány napig sötét, hűvös helyen tároljuk.

Utána ellenőrizzük az eredményt. Ha gyenge az illata, kicsit javítsd föl. Amikor megfelelő, töltsd csinos üvegekbe, légmentesen zárd le és már címkézheted, díszítheted is.

2. Annak, aki édesszájú: MUFFIN ÜVEGBEN

Legalulra kerül a semleges színű és legtöbb hozzávaló, majd rétegenként a többi. Végül kívülről ráragasztva vagy beletéve a recept.

diy4

Karácsonyi muffin hozzávalói: 25 dkg búzaliszt, 5 dkg zabpehely, 2 teáskanál sütőpor, 2 teáskanál őrölt fahéj, 2 teáskanál mézes sütemény fűszerkeverék, 10 dkg dió, 15 dkg vegyes aszalt gyümölcskeverék és 10 dkg barnacukor.

És ami a papíron áll:

Szükséged lesz még: 3 dl tejre, 10 dkg olvasztott vajra és 2 tojásra. Ezekhez kanalanként keverd hozzá az üveg tartalmát, tedd 12 db-os muffinformába, és előmelegített sütőben, 170 fokon, 15-20 percig süsd. Jó étvágyat!

3. Annak, aki fázós: KÖTÖTT SÁL

Bár nem tartjuk férfias tevékenységnek a kötést, a férfiak ebben is – akárcsak a konyhaművészetben – nagyszerűek! Lehet kötőtűvel vagy kötő kerettel, lehet vékonyabb tűkkel vagy léteznek extra ducik is, extra vastag fonalhoz, amelyekkel percek alatt kész a mű.

diy5

Lehet mintát és színeket variálni, de erre sincs szükség, ha önmagában változó színű fonalat választasz. Nem árulok el titkot azzal, hogy a sál a legegyszerűbb.

Ha elrontod, az a hurkolás lesz a sálad szexepilje. Ha feladod mielőtt kész lenne, akkor varrd be az oldalát, ragassz vagy varrj rá gombot vagy tépőzárat, és csináltál egy kis szütyőt, amiben bármit tarthat.

3+1. Annak, aki imádja a kényeztetést: MASSZÁZSOLAJ HÁZILAG

Alapolajként választhatunk búzacsíra-, édesmandula vagy szezámolajat. 30 ml bázisolajhoz 3 csepp illóolajat adunk. Tovább eláll, ha előtte felhevíted az olajat, és hűvös helyen, sötét üvegcsébe töltöd.

bottle of lavender oil with fresh flowers on wooden background. apothecary herbs. selective focus

Tetszett? Itt kifejezheted: