Visszavonhatatlanul itt a hideg évszak.

Szinte elkerülhetetlen a fertőzés, megfázás.

Érdemes odafigyelnünk a természet adta gyógyhatású növényekre.

kapszaicin_kutatasok_n

Tudom, nem mindenki van barátságban a paprika csípős változataival, de talán ha többet tudunk róla, megpróbálkozunk vele.

Ezt a fantasztikus ajánlást találtam a csípős vagy csilipaprikáról!

index

Gyógyhatásai:

A csípős paprika csodaszámba menő gyógyhatásairól világszerte ódákat zengenek: serkenti a vérkeringést, influenza, torokgyulladás és megfázásos betegségek esetén baktériumölő hatású, hajhullás ellen is felhasználják, javítja a memóriát, szív- és érrendszeri bántalmak esetén szintén jótékony hatású.

images

Jót tesz a hangszálaknak, elűzi a fáradtságérzetet, éberré tesz és felfrissít, csökkenti a koleszterint, de egyes daganatos betegségek megelőzésére is ajánlott.

Magas foszfor-, béta-karotin-, kálium- és kalciumtartalmának köszönhetően semlegesíti a káros szabad gyököket.

Kisebb dózisban fogyasztva hozzájárul a normális emésztéshez, P-, E-, A-, B1-, B2- és rendkívül magas C-vitamin-dózissal rendelkezik.

chilli

Fokozza a gyomornedvek elválasztását, serkenti az emésztést, javítja az anyagcserét, ezáltal a fogyókúrázók legjobb barátjaként tartják számon, mivel hatóanyagainak köszönhetően felgyorsítja a lerakódott zsírfölösleg égetését, ezáltal a zsírsejtek mintegy önmagukat semmisítik meg.

$$$ Jól fizető munkák diplomásoknak! $$$

Egyesek szerint a csilipaprika, illetve a fűszeres ételek nemcsak a testnek okoznak gasztronómiai élvezetet, de a léleknek is jót tesznek.

chili2

A csípős íz ugyanúgy endorfint és szerotonint termel, mint a csokoládé, ezáltal javul a hangulatunk, vidámabbnak és optimistábbnak érezhetjük magunkat – ez pedig elengedhetetlen a gyógyuláshoz.

Kevesen tudják, hogy a látást is javítja.

Erős paprika fogyasztása után az emberek elkezdenek könnyezni, izzadni, és kényszerét érzik, hogy azonnal kifújják az orrukat, illetve, hogy valami hideget igyanak.

<<<Letölthető önéletrajz minták!>>>

18226422_l-e1424944227817

Logikus döntésnek tűnik egy pohár víz, pedig a legkevésbé sem az, megoldás a tejben rejtőzik.

A víz csak jobban szétszórja a kapszaicint a szájban, amivel a fájdalom is fokozódik.

A tej viszont apoláris, a kapszaicin szép lassan oldódik benne, csökkentve az égő érzést.

0

A tejtermékek ezen kívül egy bizonyos kazein nevű fehérjét is tartalmaznak, amelyek szintén vonzzák a kapszaicin molekulákat.

Tehát legyen szó egy pohár tejről, vagy egy-két gombóc fagyiról, mindkettőre igaz, hogy rendelkezik azzal a képességgel, hogy a kapszaicint kioldja a receptorokból, és enyhítse az egészséges életmód reményében túlzásba vitt csilis ebéd fájdalmait.

<<<Angol nyelvi tesztekhez katt ide!>>>

3540

A jó hír viszont az, hogy minél több kapszaicint fogyasztunk, annál toleránsabbak leszünk irányába.