Brad Pitt William Bradley Pitt néven 1963. december 18-án látta meg a napvilágot Oklahomában, de gyermekéveit a Missouri állambéli Springfieldben töltötte. Ahogy külleme is sejteni engedi, az ifjú Brad a tipikus amerikai srác filmbe illő életét élte: a gimi sportcsapata mellett a diákbizottság elnökeként is feltűnt, illetve az iskolai színpad reflektorfényében is meglibbentette szőke tincseit.

Az egyetemen újságírónak tanult, aztán, közvetlenül a diploma előtt rájött, hogy a külsejével könnyebben kereshet pénzt. Modellkedni kezdett, és hamar sorozatokban találta magát, így még diploma előtt Kaliforniába költözött, ahol tárt karokkal várta a filmipar.

Diploma helyett: színész

Az ifjú sármőr hamarosan szerepet kapott a Thelma és Louise című road movie-ban, azonban első, igazán emlékezetes alakítása 1994-ben, az Interjú a vámpírral főszerepe volt, Tom Cruise és Kirsten Dunst oldalán. Ezt olyan komoly filmek követték, mint A hetedik, majd az 1996-os 12 majom, amiért elnyerte a Legjobb férfi főszereplőnek járó Golden Globe-díjat is.

2

A szőke szívtipró az ezredfordulót követően is rengeteg műfajban láthattuk, a Trójában kidolgozott izmait is megcsodálhattuk, míg a 2006-os Bábelben drámai oldalát mutatta meg. A Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford című westernben a főszerep mellett forgatókönyvíróként is tevékenykedett, a Benjamin Button különös életében pedig ismét érzelmes oldalát láthattuk.

Bár szerepválasztásaival megpróbálta lerombolni a róla kialakult szexikon képét, szerelmi életével mindig bőven szolgáltatott témát a bulvársajtó számára.

brad-pitt-cosmopolitan1415x2751

Minden idők egyik legvonzóbb színészének oldalán – akit a People magazin kétszer is a világ legszexibb pasijának választott – Hollywood válogatott bombázói bukkantak fel: először a törékeny Gwyneth Paltrow-val alkották az álomgyár álompárját, majd a Jóbarátok cserfes szájú szépségével, Jennifer Anistonnal éltek tündérmesébe illő házasságban.

Álompasiból apuka

A legdurvább botrány azonban akkor robbant ki, amikor az idilli párocska szétrebbent, és a szőke herceg a démoni Angelina Jolie oldalán villogtatta immár egyre ráncosodó mosolyát. Az újdonsült párocska szerelme a Mr. és Mrs. Smith forgatása után szökkent szárba, és a veszélyes kémszerelem a való életben is tovább folytatódott, a bulvársajtó figyelő kameráinak mindennapos kereszttüzében.

9

Brad magánélete sosem volt valódi magánélet. Mindig is lesifotósok hada kísérte ő és aktuális választottja minden lépését. Miután elvált Jennifer Anistontól és belefogott Angelina Jolie-val a szivárványcsalád építésébe, a legvadabb feltételezésektől sem riadt vissza a bulvársajtó.