Nyáron kiderül, hogy mekkorát tarolt az új divat, és miben járnak a férfiak. Ha bejön az új trend, akkor a hölgyek újra elővehetjük a horgolótűket, hogy a tévé mellett fürge ujjakkal készítsék ajándékaikat a teremtés koronájának.

 

horgolt_nadrag

A magam részéről izgatottan várom, hogy a férfiak az önkifejezés új módját miként használják fel. Mindenesetre biztos, hogy karakteresebben tudják vele kifejezni valódi énjüket, mint egy egyszerű farmer-póló vagy farme-ing összeállítással.

Az ötelt Schuyler Ellers fejéből pattant ki, hogy valami újat mutasson az önmagát ismétlő divatszakmának. Természetesen hölgyek is viselhetik ezeket az újrahasznosított alapanyagból készített darabokat, de a női ruhatárban van hagyománya az ilyenhez hasonló daraboknak.

horgolt_nadrag6

A cuki, színes sort egyébként egészen rövid azaz forrónadrág változatban is kapható. Az áráról még nem beszéltünk. 64 euró körül mozog az áruk az Etsy-n. A kínálat széles, az egészen vidámtól a visszafogottabb mintáig válogathat a vásárló.

horgolt_nadrag4

Aki a bokáig érő, hosszú szárút szeretné inkább, azok számára sem elzárt a horgolt nadrágok iránti vonzalom. Ők 140 euró körüli összegért már kedvükre nézelődhetnek a bő vagy szűkebb szárú aljak között.

horgolt_nadrag5

A megrendelések pedig érkeznek különböző méretekre, fazonokra a világ minden tájáról. Érdekes lenne megkérdezni egy valódi férfit, úgy értem, nem modellt, hogy hogyan érzi magát horgolt naciban. Ha kiderül,hogy jól, azt hiszem, megállíthatatlanul terjedni fog ez az új viselet.horgolt_nadrag7

Hogy a maszkilinitási-skálán hol foglal helyet, azt csak úgy tudhatod meg, ha megkérdezed a környezetedben lévő férfiakat, vállalnák-e valamelyik darab felpróbálását. Aki nagyon rafinált, az bekötheti párja szemét, és amikor ráhúzta a szokatlanul új érzésű ruhadarabot, csak akkor hagyja szembesülni vele, mit visel.

Az igazsághoz tartozik, hogy nem csak nadrágok, hanem ponchok, kabátok és más ruhadarabok is kerülnek ki ezzel az eljárással Schuyler Ellers keze alól, tehát van kompromisszum. Ha a second hand piacon túl sok horgolt férfinadrág bukkan fel, akkor tudhatjuk, hogy nem jött be a buli.

Hölgyeim, a puding próbája az evés, nézzük mi lesz ebből, hiszen a karácsonyi ajándékozás előtt állunk!