az-utolso-emberig-poszterMagyar cím (Korhatár): Az utolsó emberig (16)
Eredeti cím: Blood Father
Műfaj: Akció, Thriller, Bűnügyi
Játékidő / Technikai információ: 88 perc / 2.35 : 1
Mozipremier (USA): 2016. augusztus 12.
Mozipremier (Magyar): 2016. november 17.
DVD / Blu-Ray megjelenés:
Rendező: Jean-François Richet
Forgatókönyvíró: Peter Craig, Andrea Berloff, Peter Craig (regény)
Filmstúdió: Wild Bunch
Magyar forgalmazó: ADS Seervice

 

Mel Gibson egész hosszú idő után végre ismét főszereplőként tért vissza, ez a film ráadásul egy régi vágású, ütős akciófilm, amelyben hősünk kíméletlenül rendet rak a rossz fiúk között.

Történet

A 17 éves Lydia (Erin Moriarty) nincs könnyű helyzetbe. Drogbáró barátja ugyanis azzal vádolja, hogy lenyúlta a kartel pénzét. Lydia-nak nem marad más lehetősége, mint hogy menekülni kezd. Igazán sok segítségére nem számíthat, hiszen az egész világon csak egyetlen ember van, akihez egy ilyen helyzetben fordulhat. John Link (Mel Gibson) Lydia apja, viszont a kapcsolatuk már rég megromlott, John nem is az a minta apa, inkább egy lecsúszott fószer. A törvényen kívüli férfi azonban, amikor meg tudja, hogy lánya életveszélyben van szó nélkül a segítségére siet. Életében talán először cselekszik helyesen, de ez is súlyos áldozatokkal jár.

Szereplők

Mel Gibson, Erin Moriarty, Diego Luna, Michael Parks, William H. Macy, Miguel Sandoval, Dale Dickey, Richard Cabral, Daniel Moncada, Ryan Dorsey, Raoul Max Trujillo, Brandi Cochran, Katalina Parrish, Cameron Cipta, Lucien Dale

Érdekességek

A francia születésű Jean-Francois Richet rendezésében készülhetett el ez a mozifilm. A direktor korábban A 13-as rendőrőrs ostromával, az Egy őrült pillanattal vagy a két Halálos közellenség filmmel hallatott magáról. Ez alkalommal pedig azt segítette elő, hogy Mel Gibson régi vágású akcióhősként dobbantson a mozikban. Gibson korábbi botránya óta meglehetősen keveset foglalkoztatták, igaz A feláldozhatókban és a második Matchete filmben is kapott szerepet, de túlzás volna azt állítani, hogy ott minden körülötte forgott volna.

A film alapötletét Peter Craig könyve adta. A megfilmesítés ötlete azonban már évekkel ezelőtt felmerült. 2008-ban még úgy tűnt, hogy Sylvester Stallone ölébe landol a projekt. A terv az volt, hogy a főszerepben is ő tűnik fel, de a rendezői teendőket is ellátja. Akkor azonban ebből mégsem lett semmi.

A filmben Raoul Trujillo is szerepet kapott. A mexikói színész korábban már az Apocalypto esetében dolgozott együtt Mel Gibsonnal, igaz ott Gibson rendezőként volt jelen. Ráadásul Trujillo nem rég a Sicario – A bérgyilkos is feltűnt. Az utolsó emberig-ben egy Sicario-t alakít ő is.

Képek

az-utolso-emberig-jelenetfoto-10 az-utolso-emberig-jelenetfoto-09 az-utolso-emberig-jelenetfoto-08 az-utolso-emberig-jelenetfoto-07 az-utolso-emberig-jelenetfoto-06 az-utolso-emberig-jelenetfoto-05 az-utolso-emberig-jelenetfoto-04 az-utolso-emberig-jelenetfoto-03 az-utolso-emberig-jelenetfoto-02 az-utolso-emberig-jelenetfoto-01

 

Filmelőzetes

IMDb értékelés: 6,5pont (/10)

Forrás: IMDb adatlap

Az utolsó emberig (2016. november 17.-től)
6.5Elért pontszám