egy-martfui-rem-poszterMagyar cím (Korhatár): A martfűi rém (16E)
műfaj: Bűnügyi, Thriller, Történelmi
Játékidő / Technikai információ: – perc / –
Mozipremier (USA):
Mozipremier (Magyar): 2016. november 10.
DVD / Blu-Ray megjelenés:
Rendező: Sopsits Árpád
forgatókönyvíró:
Filmstúdió: Focus Fox Studio
Magyar Forgalmazó: Big Bang Media

 

 

Egy igaz történet alapján készült magyar alkotás érkezik hamarosan a mozikba. Sopsits Árpád Legújabb művében a kommunizmusba repülhetünk vissza és Egy sorozatgyilkost ismerhetünk meg, Aki Martfű környékén szedte áldozatait.

történet

1957-ben halálra ítéltek Egy magyar FÉRFIT. A bűne súlyos volt, megerőszakolt Egy fiatal nem Majd brutálisan meg is gyilkolta. A rendőrök ügy hitték, Hogy jó Embert ítéltek el, am hét év múlva kísértetiesen hasonló gyilkosság történik, ráadásul szerint csak hamar Újabb szörnyűségek következnek.

Ne feledjük! Az 1956-os Forradalom után járunk. Egy olyan országban, where a Vezetők szerint ellenszavazat létezhetnek sorozatgyilkosok, Egy azonban Mégis Szabadon garázdálkodik. Az adott korban és rendszerben azonban egyáltalán ellenszavazat Könnyű megtalálni AZ összefüggéseket és kézre keríteni a tettest.

A fiatal kirendelt ügyésznek Minden bölcsességére és tapasztalatára szükség Lesz ahhoz, Hogy megtalálja AZT a FÉRFIT, Aki rettegésben tartja a kisvárost.

Szereplők

Hajduk Károly, Balsai Mónika, Jászberényi Gábor, Anger Zsolt, Bárnai Peti, Szamosi Zsófia, Trill Zsolt, Réthelyi András, Móga Piroska, Sztarenki Dóra

Képek

egy-martfui-rem-jelenetfotok-02 egy-martfui-rem-jelenetfotok-10 egy-martfui-rem-jelenetfotok-09 egy-martfui-rem-jelenetfotok-08 egy-martfui-rem-jelenetfotok-07 egy-martfui-rem-jelenetfotok-06 egy-martfui-rem-jelenetfotok-05 egy-martfui-rem-jelenetfotok-04 egy-martfui-rem-jelenetfotok-03 egy-martfui-rem-jelenetfotok-01

Filmelőzetes

 

 

érdekességek

Sopsits Árpád rendező és forgatókönyvíró korábban egy Légyfogó, Torzók Vagy A hetedik kör című filmjeivel hallatott magáról. EZ alkalommal Egy lebilincselőnek ígérkeziő Pszicho-thrillert KINAL a Néző SZÁMÁRA.

A martfűi gyilkosságok a magyar Kriminológia Egyik legérdekesebb és borzalmasabb eseménye. Még AZ ’50 -es évek végén történt AZ ELSŐ gyilkosság. Egy Kovács Péter NEVŰ Csalados férfi követte el. Egy erőszakosabb mozifilmet megnézve haza felé Egy gyárból kilépő Nőt erőszakolt meg, Majd meg is ölte. A gyilkosságért azonban Egy Másik FÉRFIT, egy nő Egyik munkatárást ítélték el.

Kovács ekkor Egy darabig leállt a gyilkosságokkal, Am Nem birt a vérével. Későbbi beszámolók szerint Különös Érzés járta egy szexuális bűnözőt. Hét évvel AZ ELSŐ Bűntény UTÁN Újra lecsapott, ráadásul egyre TÖBB és TÖBB áldozatot szedett. A Nyomozás Hosszú ideig tartott és szerint csak Nehezen sikerült kideríteni, Hogy Kovács gyilkos. Végül azonban halálra ítélték.

Sopsits filmje Egy meglehetősen felkavaró, borzalmas és Brutális filmet ígér a Néző SZÁMÁRA. A Főbb szerepekben Hajduk Károly, Balsai Mónika, Anger Zsolt, Trill Zsolt, Bárnai Péter és Jászberényi Gábor tűnik Fel. A martfűi rém Hivatalos debütálása a 32. Varsói Filmfesztiválon esedékes. A hazai mozikban Pedig november elején tűzik műsorra.

 

IMDb Értékelés: 7,8 pont (/ 10)

Forrás: IMDb adatlap

 


A martfűi rém (2016. november 10.-től)
7.8Elért pontszám