A szeretet ünnepén együtt a család. Vagy mégsem? Vannak, akik ilyenkor dolgoznak, külföldön vannak, kórházban gyógyulnak… Egyszóval nem lehetünk mindannyian szeretteinkkel. Mit tegyünk, hogy ez ne fájjon? Sőt, emlékezetes legyen a karácsony!

Adam Gigante and son Luca for the skype dads Collect for Femail

1 Jelentkezz be skypen, és legyetek online kapcsolatban egy picit vagy akár egész este. Készíts oda mindent, hogy “együtt” vacsorázzatok, koccinthassatok. Bár meg nem ölelhetitek egymást, de néhány jó mondat és tekintet gazdát cserélhet.

<<<Letölthető önéletrajz minták!>>>

c3

2 Bár már a 24. óra után vagy, de talán találsz még olyan csomagküldőt vagy szolgáltatást, ami az ajándékodat az online áruházból direkt a megajándékozottnak küldi. Nem lesz könnyű dolgod, ha ezt eddig nem tetted meg, mert nagyon túlterheltek ilyenkor már ezek a rendszerek.

c6

3. Süsd, főzd, vedd meg azt, amit a család is eszik vagy iszik. Ha nem is vagytok együtt, de ugyan azokat vagy hasonló ízeket, illatokat éreztek.

Ezekkel is fel tudjátok idézni korábbi, együtt töltött karácsonyok hangulatát. Ha nem találtok egyformát, akkor nevezzétek ki például a csirkét kagylónak.

$$$ Jól fizető munkák diplomásoknak! $$$

c4

4. Találj ki meglepetést! Legyen az egy régi fotó vagy egy jó zene, egy sztori vagy rajz. Mindenképpen beindítja a beszélgetést, és remélhetően nagy nevetéseknek lesz az előszobája. Legyetek vidámak, hiszen ki akarna emlékezni egy szomorú karácsonyra.

Használd ki az okostelefon vagy az internet nyújtott minden lehetőséget. Törd a fejed, és meglásd, jó lesz ez! Csak ne add fel az ötletelést!

c5

 

<<<Angol nyelvi tesztekhez katt ide!>>>

5. Beszéljétek meg előre, hogy készültök valamivel, amolyan házi feladat-szerűen, de ez most annál sokkal kellemesebb. Keressetek karácsonyi verseket, vicceket, képeket – bármit, ami a kamera mindkét oldalán lévőknek örömet okoz, és beszélgetést generál. Nevessetek sokat!

c7

5+1. Játszatok társast vagy nézzetek párhuzamosan  filmet! A helyiség külön, de az élmény közös. Lehet beszólni egymásnak, de sokkal jobban kell figyelni, mintha együtt lennétek.

Igaz, kártyázni vagy twisterzni nem lehet így, de maradt még egy csomó lehetőség. Érezzétek jól egymást.

 

Ha tetszett, és megosztanád, itt megteheted: